Βραβείο για την Ζακλίν Λέντζου στο Φεστιβάλ των Καννών

17.05.18 L’Espace Miramar, Κάννες

Η Ζακλίν Λέντζου (ARTWORKS Fellow 2018) κέρδισε το Leica Cine Discovery Prize, πρώτο βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών με τo Hector Malot: The Last Day of the Year.

Η ταινία ακολουθεί τη Σοφία και το όνειρό της το οποίο δεν λέει σε κανέναν. Ενώ περπατά σε μια έρημο διαπιστώνει πως αρρωσταίνει. Υποκρίνεται πως δεν ενδιαφέρεται και αναρωτιέται αν έχει χάσει την καρδιά της.

Η Ζακλίν Λέντζου (Αθήνα, 1989) σπούδασε στο London Film School. Η ταινία της,  «Μπλε Δεκατρία» συμμετείχε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβαλ σε όλο τον κόσμο. Επίσης απέσπασε σημαντικά βραβεία όπως το Χρυσο Αυγό στο Φεστιβαλ του Ρέικιαβικ, το 1ο βραβείο στο Athens Film & Video Festival του Οχάιο της Αμερικής (Oscar Qualifying). Το 2014 κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού σεναρίου του φεστιβαλ της Πάτμου για το σενάριο της LUZ.

To 2014 συμμετείχε στα εκπαιδευτικά προγράμματα: Sarajevo Talents, RIFF Talent Lab και το 2015 στο Berlinale Talents και στο Berlinale Short Film Station με το σενάριο «Αλεπού». Την ίδια χρονιά συμμετείχε στο Athens Film Lab των Νυχτών Πρεμιέρας με το HIWA και ήταν μια από τους 7 νικητές. Η ταινία της «Αλεπού» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 69ο Φεστιβαλ του Λοκάρνο, όπου και απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας από την επιτροπή Νέων. Επίσης κέρδισε το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας (Νίκος Ζεγκίνογλου) και Β΄ Καλύτερης ταινίας στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Μάθε περισσότερα