Η ARTWORKS στο SeaNema Open Air Film Festival

ARTWORKS FIELD TRIPS

30.07.18

Βeaches and other seaside spots of Kefalonia

ΜANEKI ΝEKO (19’) του Μανώλη Μαυρή.

MANODOPERA (28’) του Λουκιανού Μοσχονά.

ΟΥΡΑΝΙΑ (16’) της Δέσποινας Κούρτη.

 Το SeaNema Open Air Film Festival αξιοποιώντας το μεσογειακό κλίμα αλλά και το ειδυλλιακό τοπίο της Κεφαλονιάς, διοργανώνει την προβολή ταινιών σε ειδικά διαμορφωμένους παραθαλλάσιους χώρους. Φέτος, η 4η εκδοχή του πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου με τη  δυναμική η παρουσία  των fellows της ARTWORKS. Στο εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ συμμετείχαν η Δέσποινα Κούρτη με την ταινία Ουρανία* και o Μανώλης Μαυρής με την ταινία Maneki Neko** συμμετείχαν, ενώ ο Λουκιανός Μοσχονάς παρουσίασε την ταινία του Manodopera***.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι  ARTWORKS fellows Λουκιανός Μοσχονάς, Γιώργος Νικόπουλος και Γιώργος Φουρτούνης  συμμετείχαν στο SeaNema Screenwriters Lab για την ανάπτυξη σεναρίου της πρώτης μεγάλου μήκους τους ταινίας. Το σεμινάριο δίδαξαν οι  Nadja Dumouchel και Britta Krause, συντελεστές του Torrino Film Lab καθώς και η σκηνοθέτιδα Ελίνα Ψύκου. 

* Η Ουρανία είναι μια μεσήλικη γυναίκα που έχει παραμελήσει τον εαυτό της. Η εμφάνιση ενός άγνωστου νεαρού, θα τη βοηθήσει να ξαναβρεί τη γυναικεία φύση της.

** Το Μaneki Νeko είναι ενα ψυχαναλυτικό ερωτικό θρίλερ που ακροβατεί μεταξύ του φανταστικού και του ρεαλιστικού, με αινιγματικές μεταπτώσεις από την καθημερινότητα στη φαντασίωση και πίσω. Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα ταξί που κινείται μέσα στην Αθήνα. Μέσα εκεί, το παρελθόν συναντά το μέλλον και οι αγωνίες του πρωταγωνιστή έρχονται σε αντιπαράθεση με τα θέλω του.

***Κάτω στο υπόγειο, ενώ περνάνε οι εποχές, ενας Αλβανός εργάτης και ενας νεαρός αστός ανακαινίζουν ένα διαμέρισμα. Πάνω στην ταράτσα, ενώ πέφτουν οι νύχτες, ο νεαρός και οι φίλοι του αναθεωρούν τον κόσμο.