The Sunday Cook: Book Launch

12.05.22

APODEC

Το Sunday Cook είναι η πρώτη έκδοση του Kottage, βασισμένη στο ομώνυμο συλλογικό Instagram project το οποίο γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας για τον COVID-19. Υπογραμμίζοντας τη σημασία της διατομεακότητας μέσω της γεφύρωσης των κόσμων του φαγητού και της τέχνης, καταγράφει τους μαγειρικούς πειραματισμούς διαφόρων σύγχρονων ελλήνων/ελληνίδων καλλιτεχνών/καλλιτέχνιδων — προσεγγίζοντας την κουζίνα ως προέκταση του studio. Το βιβλίο είναι εν μέρει βιβλίο συνταγών κι εν μέρει artbook, παρουσιάζοντας μία συλλογή ποικίλων συνταγών, φωτογραφίες των υλικών τους, της εκτέλεσής τους και των γευστικών αποτέλεσμάτων τους, καθώς επίσης και συνοδευτικά κείμενα και συνεντεύξεις, εξερευνώντας τη δημιουργική υβριδικότητα και τις διαπολιτισμικές δυνατότητές της.

Η δράση θα περιλαμβάνει μία παρουσίαση της έκδοσης, η οποία θα διατίθεται προς πώληση — καθώς και την επιτόπια εκτέλεση μίας πρωτότυπης συνταγής από τον Ελληνοπαλαιστινιοιορδανό chef Βασίλη Χαμάμ, σχεδιασμένη ειδικά για την περίσταση και σε άμεσο διάλογο με τις ιδέες και το περιεχόμενο του project, η οποία θα σερβίρεται στο κοινό.

Συμμετέχοντες/συμμετέχουσες καλλιτέχνες/καλλιτέχνιδες: Μαρία Βαρελά, Δημήτρης Εφέογλου, Βαλεντίνα Κάργα, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Νατάσα Μπιζά, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Νεφέλη Παπαδημούλη, Κοσμάς Νικολάου, Κώστας Παππάς, Φώτης Σαγώνας, Νάνα Σαχίνη, Βαλίνια Σβορώνου, Ευαγγελία Σπηλιοπούλου, Μαρία Τσάγκαρη, Αλέξης Φιδετζής, Ελένη Χριστοδούλου

Με κείμενα από τους/τις: Σοφία Ελίζα Μπουράτση, Αναστάση Στρατάκη, Χριστίνα Τζέκου, Βασίλη Χαμάμ

*Οι Μαρία Βαρελά, Δημήτρης Εφέογλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Νεφέλη Παπαδημούλη, Κοσμάς Νικολάου, Βαλίνια Σβορώνου, Ευαγγελία Σπηλιοπούλου, Μαρία Τσάγκαρη και Αλέξης Φιδετζής είναι SNF ARTWORKS Fellows.

APODEC
Βεροίας 4, 54625 Θεσσαλονίκη
Verias 4, 54625 Thessaloniki, Greece

12.05.2022, 18:00

Περισσότερες πληροφορίες: https://kottageprojekts.com/tsc2020booklaunch