ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

ΖΑΚΛΙΝ ΛΕΝΤΖΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΒΙΑΝΕΛΛΗ νικητές των ελληνικων βραβειων

28.09.18 @ 20:00

Κινηματογράφος Δαναός, Αθήνα

Ειδική Μνεία της Επιτροπής: «Icebergs» της Ειρήνης Βιανέλλη

Ειδική Μνεία στον Γιώργο Νικόπουλο για το «The Ox»

Βραβείο Α' Καλύτερης Ταινίας «Έκτορας Μαλό - Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας τίμησε το ελληνικό σινεμά με την Απονομή των Βραβείων Πρωτοεμφανιζόμενων Δημιουργών, Ηθοποιών και των Βραβείων του Διαγωνιστικού τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους.

Στην Τελετή Απονομής, που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Λουκάς Κατσίκας, και ο Υπεύθυνος τμήματος Ελληνικών ταινιών Μικρού Μήκους, Πάνος Γκένας, καλωσόρισαν τις επιτροπές και τους συμμετέχοντες! Στα βραβεία, ξεχώρισαν οι ARTWORKS Fellows Ειρήνη Βιανέλλη, Γιώργος Νικόπουλος και Ζακλίν Λέντζου.

Αναλυτικά τα Βραβεία:

Ειδική Μνεία στον Γιώργο Νικόπουλο για το «The Ox»

Ο κριτικός κινηματογράφου Γιάγκος Αντίοχος ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με το σκεπτικό της επιτροπής.

«Ένα χειροποίητο animation από έναν πρωτοεμφανιζόμενο δημιουργό, μια τολμηρή και ανοίκεια κινηματογραφική σύνθεση που με τις λιτές, βωβές της εικόνες επιχειρεί την ποιητική ανάπλαση ενός κόσμου καταδικασμένου να ζήσει σε άγριους καιρούς. Για το δημιουργικό θάρρος, την εικαστική αρτιότητα και την κινηματογραφική πρωτοτυπία, Ειδική Μνεία στον Γιώργο Νικόπουλο για το “The Ox”».

Ειδική Μνεία της Επιτροπής
«Icebergs» της Ειρήνης Βιανέλλη

«Για την ζεστασιά και την εφευρετικότητα που ζωντανεύουν τις μαύρου χιούμορ βινιέτες του Ευθύμη Φιλίππου, εύφημη μνεία στο Icebergs της Ειρήνης Βιανέλλη».

Βραβείο Α’ Καλύτερης Ταινίας
«Έκτορας Μαλό – Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου

«Γιατί όλοι είμαστε ή αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένα παιδιά, βραβείο πρώτης καλύτερης ταινίας, “Έκτορας Μαλό – Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς” της Ζακλίν Λέντζου».