Παρουσίαση του βιβλίου “Image Making / Παραγωγή εικόνων” της Αναστασίας Παύλου

24.05.22 @ 19:00

Goethe-Institut Athen

Αναστασία Παύλου, Image Making / Παραγωγή εικόνων, 2022

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων είναι ένας οπτικός άτλαντας παραγωγής εικόνων τον οποίο δημιούργησε η Αναστασία Παύλου το 2020. Σε αυτό, οι εικόνες και η παραγωγή τους εξερευνώνται διεξοδικά, συνδυάζοντας φωτογραφίες, σαρώσεις, ψηφιακά κολλάζ και σχέδια σε ποικίλες, μη ιεραρχημένες διατάξεις. Το βιβλίο αυτό μπορεί να ιδωθεί και ως ένας χάρτης ή ένα αρχείο προσωπικών βιωμάτων – ένα αρχείο που πραγματεύεται τη θέαση, και ένα αρχείο που «θεάται».

To Image Making / Παραγωγή εικόνων δεν βασίζεται στο «πώς» και το «γιατί» της θέασης, αλλά στο «πού», και γίνεται έτσι ένας άλλος τόπος συλλογισμού των περιβαλλόντων που δημιουργούνται μέσα από την οπτική αντίληψη ενός υποκειμένου. Τα περιβάλλοντα αυτά παίρνουν σχήμα ανάμεσα σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και έναν αφηρημένο χώρο. Η ροή εικόνων διακόπτεται από αποσπάσματα κειμένου, τα οποία είναι ίχνη συζητήσεων ανάμεσα σε ανθρώπους του ίδιου πολιτισμικού περιβάλλοντος που εξετάζουν ερωτήματα για την παραγωγή εικόνων και τη θέση της στον κόσμο. Η έκδοση είναι σχεδιασμένη ως μια διερεύνηση και μια καταγραφή σχετικών παρατηρήσεων. Επιλέγοντας να προτείνει και όχι να δώσει απαντήσεις, είναι ένας οπτικός και κειμενικός διάλογος με εσκεμμένα ασαφή όρια και απροσδιόριστη δυναμική.

Το Image Making / Παραγωγή εικόνων σχεδιάστηκε από την Κορίνα Γαλλίκα. Στην έκδοση συμμετεχίαν οι: Hugo Canoilas, Βασίλης Χαμάμ, Julia Gardener, Πάνος Γιαννικόπουλος, Δανάη Γιαννόγλου, Alix Janta, Στέλιος Καλλινίκου, Άρης Μοχλούλης, NMR, Margot Norton, Ελένη Οδυσσέως, Εύα Παπαμαργαρίτη, Γιώργος Πρίνος, Sebastian Lloyd Rees, David Sampethai, Laurentiu Sarjan, Έρικα Σκούρτη, Κυριάκος Σπύρου, Jesper List Thomsen, Μαρία Τουμάζου, Arnisa Zeqo. Με την ευγενική υποστήριξη του Νικόλα Κωνσταντινίδη, της Αμαλίας Μυτιληναίου, του Leopold Thun, και άλλων που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι.

Image Making / Παραγωγή Εικόνων  παρουσίαση βιβλίου
Αναστασία Παύλου
Goethe-Institut Athen

Book launch:
Τρίτη 24 Μαϊου 2022
19:00 – 21:00
DJ set by Noff

Goethe-Institut Athen
Αθήνα 100 33