ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Ομαδικη εκθεση

28.03.19 @ 19:00

Xώρος Tέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β, Αθήνα

Οι ARTWORKS Fellows 2018, Ειρήνη Βιανέλλη και Γιώργος Νικόπουλος, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση για το Stop Motion Animation με τίτλο ΚΙΝΕΙΤΑΙ, που πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β.

Η έκθεση ΚΙΝΕΙΤΑΙ επιχειρεί να προτείνει μια διαφορετική αφήγηση στη βάση της επαφής του επισκέπτη με το δημιουργικό περιβάλλον πέρα από την οθόνη. Mε την φυσική παρουσία των σκηνικών και των αντικειμένων, τα animation puppets, τις μάσκες των χαρακτήρων, καθώς και με έντυπο υλικό από το backstage, ζωντανεύει η διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας animation. Μέσα από το εργαστήριο των δημιουργών- σκηνοθετών δομείται η πορεία της αφήγησης και δίνεται πρόσβαση σε ένα κώδικα που παραμένει πάντα ανοιχτός στην υποκειμενική οπτική και στη συμμετοχή του θεατή.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στην ανάδειξη της εικαστικής πτυχής των stop motion ταινιών, ώστε ο επισκέπτης να έρθει σε επαφή με το ίδια τα υλικά και τους τρόπους που οι δημιουργοί τα παρουσιάζουν, υπερβαίνοντας το όριο της εικόνας και αυξάνοντας την αισθητική κατανόηση και συγκίνηση.

Συμμετέχουν οι σκηνοθέτες: Ειρήνη Βιανέλλη, Γιάννης Ζιόγκας, Ίριδα Ζιόγκα, Γιώργος Νικόπουλος, Έφη Παππά