Παρουσίαση έρευνας: project Dio: Α 2Κ experience

16.12.23 @ 20:30

Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν

Η Νάντη Γώγουλου και η Κωνσταντίνα Μπάρκουλη-Γάβρη σας προσκαλούν στις 16 Δεκεμβρίου, στο μοίρασμα της έρευνας τους για το project Dio: Α 2Κ experience.
Το Dio είναι ένα ντουέτο συνεχώς εναλλασσόμενων ρόλων μεταξύ σώματος και κάμερας- μεταξύ του ατόμου που χορεύει και αυτού που καταγράφει την δράση. Οι φράσεις κλειδιά χορεύω, χορογραφώ, κινηματογραφώ, βλέπω μέσω φακού και μετά επιλέγω, το πίσω από τις κάμερες (behind the scenes), το κινηματογραφικό blocking, το καδράρισμα (framing), το φως στο σκοτάδι, η περιήγηση και η μεταφορά σε άλλο χρόνο και χώρο, είναι μερικά από τα στοιχεία που εξετάζει το Dio.
Ο χώρος του κτιρίου Duncan χαρτογραφεί την πορεία της παρουσίασης στις 16/12, και εμπνέει το ξεδίπλωμα νέων χώρων για δράση. Το κοινό έρχεται σε επαφή με ψηφιακό ζωντανά μεταδιδόμενο υλικό (live streaming) και με υλικό που έχει καταγραφεί πριν την δράση (pre-recorded). Η αίσθηση κλειδαρότρυπας σε behind the scenes χαρακτηριστικό της σκηνικής σύνθεσης, αναμιγνύεται με την live performance και τις διαφορετικές οπτικές σε μια συνδημιουργία της στιγμής που εξερευνά το όρια της παρατήρησης και απελευθερώνει τον συνειρμό.
Ημέρα: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:30
Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Μελέτης Χορού Ντάνκαν
Διεύθυνση: Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, 16232 Βύρωνας
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο [email protected] ή/και στα 2107621234, 2107625202
Συνδημιουργία και Ερμηνεία: Κωνσταντίνα Μπάρκουλη-Γάβρη, Νάντη Γώγουλου
Με την υποστήριξη του Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν.
*Η Κωνσταντίνα Μπάρκουλη-Γάβρη και η Νάντη Γώγουλου είναι SNF ARTWORKS Dance Fellows.