ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ, ΜΠΑΜΠΑ; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ, ΜΑΜΑ;

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΟΝΗ

15.12.18 @ 11:00

3 137

Η Κυριακή Γονή (ARTWORKS Fellow 2018) παρουσιάζει ένα δημιουργικό εργαστήριο για τη συνάντηση ανθρώπου και μηχανής, για παιδιά 9-12 ετών. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί 15.12.2018, 11:00-13:00, στο 3 137 Artist Run Space.

Ονειρεύονται τα ρομπότ, μπαμπά;
Φοβούνται τα ρομπότ, μαμά;

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται παντού, μας περιβάλλει και ορίζει την πραγματικότητά μας όλο και περισσότερο. Πώς περιγράφουμε τη συνάντησή μας με αυτή; Ποια είναι η μορφή που της προσδίδουμε; Υπάρχουν προδιαθέσεις και προκαταλήψεις; Ξεκινώντας από πολύ απλές και πρακτικές αναπαραστάσεις έχουμε φτάσει στην κατασκευή εξαιρετικά πειστικών ανθρωποειδών. Υπάρχει χώρος για άλλες ερμηνείες και προσεγγίσεις; Πώς φαντάζονται τα παιδιά σε μικρότερες ηλικίες την τεχνητή νοημοσύνη; Πώς θα τη σχεδίαζαν; Τι λειτουργίες θα τις έδιναν; Τι ήχο; Τι χρώμα; Τι κινήσεις; Τι είδους επικοινωνία φαντάζονται μεταξύ ανθρώπου και μηχανής; Η τέχνη πάντα καταπιάνεται με παρόμοια δίπολα.

Αυτό είναι ένα δημιουργικό ερευνητικό εργαστήριο που γεφυρώνει την τέχνη με την τεχνητή νοημοσύνη, τον κριτικό σχεδιασμό με τη φαντασία και στοχεύει στη διασκέδαση αλλά και στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης στα παιδιά.