Οι ARTWORKS Fellows 2018 Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Φωτεινή Παλπάνα (με τους Campus Novel), Μανώλης Δασκαλάκης-Λεμός, Δήμητρα Δημοπούλου, Αναστασία Ευσταθιάδη (με τους Arbit City Group) και οι Ορέστης Μαυρουδής και Πάκυ Βλασσοπούλου, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση Slower Smaller Weaker που εγκαινιάζεται στις 12.05.2018.

Παρακάτω απόσπασμα από το κείμενο που συνοδεύει την έκθεση:

Το apexart-NYC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσεχή έκθεση Slower, Smaller, Weaker, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 12.05.2018 στο Ολυμπιακό Χωριό, σε επιμέλεια της Alexandra Streshna.

Ο τίτλος της έκθεσης Slower Smaller Weaker (πιο αργά, πιο χαμηλά, πιο αδύναμα) προέκυψε από την αντιστροφή του ολυμπιακού συνθήματος και είναι φορτισμένος με αντικρουόμενα νοήματα. Από τη μία σηματοδοτεί τις επιδεινούμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, και από την άλλη, ως αλληγορία, υποδεικνύει την ανάγκη για αποτίμηση και αναστοχασμό πάνω στα φαινόμενα που προκαλούνται από συστήματα στηριγμένα στον ανταγωνισμό και το κέρδος.

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στο Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο σε αντίθεση με την ευφορία των αρχών της δεύτερης χιλιετίας, μπορεί να ιδωθεί ως σύμβολο αποτυχίας μιας σειράς εθνικών προσδοκιών. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα τόπο αυτοοργάνωσης όπου σύλλογοι κατοίκων και πολλοί εθελοντές στηρίζουν μια θετική προοπτική ως προς τους τρόπους που μπορούν να λειτουργήσουν δημόσιοι χώροι και κοινότητες.

Το Slower, Smaller, Weaker επιδιώκει να στρέψει την προσοχή σε καίρια ζητήματα της δημόσιας ζωής του Χωριού και να σπάσει την απομόνωσή του δημιουργώντας δυνατότητες για συνευρέσεις καλώντας την συμμετοχή του κοινού.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Αναστασία Δούκα, Arbit City Group, Campus Novel, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κώστας Μπασάνος, Μαριλένα Αλιγιζάκη, Ορέστης Μαυρουδής, Πάκυ Βλασσοπούλου.

Διάρκεια Έκθεσης: 12.05.2018 – 09.06.2018