ελαττωματικό αγόρι: η performance απο τ@ Sam Albatros

12.05.22 @ 21:00

ROMANTSO

Μετά την πρεμιέρα στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, το ελαττωματικό αγόρι συνεχίζει στην Αθήνα ως μέρος του The Queer Archive festival #3

Ένα «ελαττωματικό» αγόρι αντιμέτωπο με μια πολλαπλά φοβική και βίαιη ελληνική επαρχία. Αίμα από μπουνιά στο βιντεοπαιχνίδι και αίμα εκτός της οθόνη. Ένα αγόρι που δεν είναι καλό στο να είναι αγόρι και πρέπει να αλλάξει, να γίνει σκλάβος των επιθυμιών των άλλων. Ενώ εκείνο θέλει να είναι σκλάβα μόνο όπως η Britney Spears στο I’m a Slave 4 U, θέλει να χορεύει καμιά φορά όπως η Britney γιατί έχει πλάκα, χωρίς να φοβάται ότι θα το δείρουν. Μια τυπική ελληνική οικογένεια που με το πρόσχημα ότι θέλει το καλό του παιδιού της, δεν ξέρει ποιο είναι το καλό του παιδιού της. Ένα αγόρι που καταλήγει να δέρνει με τη ζώνη τα αρκουδάκια του, παίζοντας τον μπαμπά που φροντίζει τα παιδιά του. Παρόν και παρελθόν συγκρούονται: ένας βίαιος πατέρας που γίνεται daddy που γίνεται daddy issues. Ένα αγόρι που κάνει ό,τι του κάνουν και διώχνει μακριά «ελαττωματικά» αγόρια σαν κι αυτό. Τα Πόκεμον και η Σέιλορ Μουν της τηλεόρασης ως τα μεγάλα αφηγήματα της παιδικής ζωής, ως escapism σε έναν κόσμο πολύχρωμο. Και η ελπίδα για τη μεταμόρφωση σε κάτι άλλο, σε κάτι με φτερά, σε κάτι μακριά-από-εδώ.

H performance «ελαττωματικό αγόρι» βασίζεται στο ομώνυμο best-seller βιβλίο τ@ Sam Albatros «ελαττωματικό αγόρι», το πρώτο queer best-selling μυθιστόρημα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία υβριδική performance που συνδυάζει video art, φωτογραφίες από το οικογενειακό άλμπουμ και lip syncs· στοιχεία που εναλλάσσονται & αλληλοσυμπληρώνονται, οδηγώντας σε ένα κατακερματισμένο κι ωστόσο συνεκτικό αφήγημα. Στο επίκεντρο ένα παιδάκι που προσπαθεί να παίξει με ό,τι παιχνίδια του δίνονται: τους φίλους του, τα πόκεμον, την τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά και τη βία της ελληνικής επαρχίας.

Σύλληψη-προσαρμογή-σκηνοθεσία-performer: Sam Albatros
Drag artist: Holly Grace
Με την υποστηρίξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Performance «ελαττωματικό αγόρι»
The Queer Archive festival #3
Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3
12 Μαϊου 2022, 21:00-22:00

*@ Sam Albatros είναι SNF ARTWORKS Fellow