Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΔΑΦΝΗ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

13.05.21 @ 21:00

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με την κινηματογραφική ταινία NORA TETTTIX ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, η Δάφνη Χαιρετάκη και οι ΤΕΤΤΤΙΞ συναντιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα άδειο θέατρο, με φόντο μια άδεια Αθήνα, που γίνεται καταφύγιο μιας ομάδας μουσικών, αλλά και μιας μυστηριώδους γυναίκας με το όνομα Νόρα.

Όπως εξηγεί η δημιουργική ομάδα της ταινίας: «Η Νόρα βρίσκει καταφύγιο στους διαδρόμους, τα θεωρεία και τις σκοτεινές γωνιές του. Μοιάζει φοβισμένη και κυνηγημένη, έτσι όπως περιπλανιέται στους αχανείς χώρους του θεάτρου. Από ποιον κρύβεται; Τι περιμένει;

Την ίδια στιγμή, οι ΤΕΤΤΤΙΞ επιστρέφουν ξανά και ξανά στην κεντρική σκηνή του θεάτρου, για τέσσερις συνεχόμενες νύχτες. Κάθε νύχτα εκτελούν κι ένα διαφορετικό μουσικό έργο, πάντοτε με το ίδιο πάθος, την ίδια εμμονή στη λεπτομέρεια. Απέναντί τους, τα καθίσματα είναι άδεια. Τι έχουν έρθει να κάνουν εκεί; Για ποιον παίζουν;»

Οι ΤΕΤΤΤΙΞ συνεργάζονται με τους σκηνοθέτες Κωνσταντίνο Σαμαρά και Δάφνη Χαιρετάκη, για να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο είδος ταινίας. Ένα είδος όπου η μουσική είναι η κινητήριος δύναμη, αυτή που υποβάλλει και οδηγεί τη δραματουργία. Με οδηγό το ανέβασμα τεσσάρων μουσικών έργων, η ταινία μας προσκαλεί σε έναν χώρο όπου η μυθοπλασία και το ντοκουμέντο ενώνονται αξεδιάλυτα.

Η ανάγκη για ένα τέτοιο είδος συνδέεται με τα νέα δεδομένα της πανδημίας. Παρόλο που οι διαδικτυακές παραστάσεις αυξάνονται ολοένα, σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζωντανή τους εκδοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργική ομάδα της ταινίας αποφάσισε να πειραματιστεί με μια νέα γλώσσα, που θα πηγαίνει πέρα από την καταγραφή ενός έργου χωρίς θεατές, για να εφεύρει ένα αυτόνομο καλλιτεχνικό έργο.

Η NORA TETTTIX είναι ο καρπός αυτής της απόφασης, κι αυτής της συνάντησης. Μιας συνάντησης πρωτόγνωρης, σε πρωτόγνωρους καιρούς.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σαμαράς και Δάφνη Χαιρετάκη
Ήχος: Γιάννης Καραμήτρος
Μουσική ηχοληψία: Μπράιαν Κουν
Παίζουν: Μαρία Κυρώζη, Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου, Ειρήνη Αμανατιάδου, Νίκος Γαλενιανός, Γιώργος Ζιάβρας, Παναγιώτης Ζιάβρας, Νίκος Ιωακείμ, Άνα Κίφου, Έλενα Κρασάκη, Κατερίνα Κωνσταντούρου, Σίσσυ Μακροπούλου, Χάρης Παζαρούλας, Μιχάλης Παρασκάκης, Σταμάτης Πασόπουλος, Ρέα Πικίου, Μίσλαβ Ρέζιτς, Αιμιλιανός Σταματάκης, Γκουΐντο ντε Φλάβιις
Παραγωγή: ΤΕΤΤΤΙΞ και Allonsanfànfilms
Συμπαραγωγός: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μουσικά έργα: Θανάσης Δεληγιάννης, Εμμένη, Γιάννης Χρήστου, 6 Τραγούδια σε ποίηση Τ.Σ. Έλιοτ (ενορχήστρωση/διασκευή: Νίκος Ιωακείμ) Μιχάλης Παρασκάκης, Άμετρο Πρελούδιο Γιάννης Χρήστου, Αναπαράστασις Ι «ο Βαρύτονος» ΑΣΤΡΩΝΚΑΤΟΙΔΑΝΥΚΤΕΡΩΝΟΜΗΓΥΡΙΝ
Σοπράνο: Έλενα Κρασάκη
Βαρύτονος: Μιχάλης Παρασκάκης
Ροκ τραγουδιστής: Αιμιλιανός Σταματάκης
Διεύθυνση: Γιώργος Ζιάβρας, Νίκος Ιωακείμ

Στην Αναπαράσταση Ι λαμβάνουν επίσης μέρος οι: Μπάμπης Καρασαββίδης, Νίκος Καρύδης, Μαρίνα Κολοβού, Καλλιόπη Μητροπούλου, Στέλιος Μίχας, Δανάη Μπλέτσα, Ντάβιντ Ντόκιτς, Στέλιος Παπαναστάσης

Η ταινία πραγματοποιήθηκε χάρη στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και του Αναστασίου Αποστόλου, με τη συγκατάθεση και την ενθάρρυνση των κληρονόμων του Γιάννη Χρήστου. Τα τεστ κορωνοϊού για τους συμμετέχοντες ήταν ευγενική χορηγία του διαγνωστικού κέντρου Genotypos Science Labs.


Ημέρες προβολών:

Πέμπτη 13/05
Παρασκευή 14/05
Σάββατο 15/05
Κυριακή 16/05
Τετάρτη 19/05
Πέμπτη 20/05
Παρασκευή 21/05
Σάββατο 22/05
Ώρα έναρξης:
21:00

Ιστοσελίδα: http://tetttix.com/

Η Δάφνη Χαιρετάκη και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς είναι SNF ARTWORKS Fellows στο πεδίο της κινούμενης εικόνας.