Εκθεση “Station One Air”

10.09.21 @ 18:00

Πλατεία Βικτωρίας

Οι εικαστικοί Θωμάς Διάφας, Κωστάντζα Καψάλη, Μαρία Λουίζου και Gülşah Aykaç παρουσιάζουν τα έργα που δημιούργησαν στα πλαίσια του 1ου κύκλου του προγράμματος φιλοξενίας νέων καλλιτεχνών Station One AIR. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας στις 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 18.00 έως τις 21.00.

Κατά την διάρκεια του 1ου κύκλου του προγράμματος, Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα, ήρθαν σε επαφή με την τοπική κοινότητα και την καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας και δούλεψαν συλλογικά πάνω σε εναλλακτικές «συγκειμενοποιήσεις»του αγάλματος «Ο Θησευς Σώζει την Ιπποδάμεια» που βρίσκεται την Πλατεία Βικτωρίας. Στην τελική δράση του Προγράμματος, οι δημιουργίες των καλλιτεχνών ενεργοποιούνται στην Πλατεία Βικτωρίας σε κοντινή θέση στο άγαλμα με στόχο την ζωντανή διάδραση με τους κατοίκους και επισκέπτες της γειτονιάς μας.

Το Station One AIR με θέμα «Η Ιπποδάμεια εντός Πλαισίου» υλοποιείται σε συνεργασία με το Counterpoints Arts και την Πρωτοβουλία για τις Δημόσιες Ανθρωπιστικές Επιστήμες ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Με την υποστήριξη του Counterpoints Arts και του Outset Contemporary Art Fund.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.victoriasquareproject.gr/hippodamia-in-context-2021?lang=el

*H Κωστάντζα Καψάλη και η Μαρία Λουίζου είναι SNF ARTWORKS Fellows

Station One AIR | έκθεση | Μέρος Πρώτο
10 – 11 – 12 Σεπτεμβρίου 2021
18:00 – 21:00
πλατεία Βικτωρίας