Κοσμάς Νικολάου: Choir and Manoeuvre

A guided tour to imaginary gardens

08.09.18 @ 21:30

Villa Bologna, Malta

 

Ο Κοσμάς Νικολάου (ARTWORKS Fellow 2018) παρουσιάζει το Choir and Manoeuvre, στη Villa Bologna, στη Μάλτα. Ο Κοσμάς, είναι ο παραλήπτης του Roberto Cimetta Fund Valletta 2018 Mobility Funding.

Το Choir and Manoeuvre είναι μια ειδική παρέμβαση στους κήπους της Villa Bologna, εμπνευσμένη από την αρχαιολογία και την ιστορία της Μάλτας. Είναι μια συνάντηση με τους genius loci. Το σημείο εκκίνησης της παρέμβασης είναι το ζήτημα των ναών της Μάλτας. Ο καλλιτέχνης εξετάζει τις επιβλητικές δομές και τη σχέση τους με το τοπίο, τον προσανατολισμό τους και τις αινιγματικές τους ευθυγραμμίσεις με τα ουράνια σώματα. Άλλες αναφορές είναι η μεσογειακή χλωρίδα και πανίδα και το αποικιακό παρελθόν του νησιού. Οι εντυπωσιακοί κήποι της Villa Bologna γίνεται χώρος για μια συνάντηση ιστοριών. Οι ήχοι, οι φωνές και οι ιστορίες ενισχύουν τη σχέση μας με την τοποθεσία και προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να αποτελέσουν μέρος ενός φανταστικού σεναρίου, ανακαλύπτοντας τη μυστική ζωή του κήπου. Η ιστορία γίνεται γνωστή επί τόπου μέσα από μια ξενάγηση σε προσωρινές, φανταστικές δομές.

Το Choir and Manoeuvre είναι μέρος του Transformer, ενός πολύπλευρου, διετούς προγράμματος από το Blitz, Valleta, σε συνεργασία με το Central Saint Martins,University of the Arts, London.

To Transformer υποστηρίζεται από την Πολυετή Επιχορήγηση Υποστήριξης και Συμβούλιο Τεχνών της Μάλτας και αποτελεί μέρος του προγράμματος Valletta 2018 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Διάρκεια: 08.09.2018-14.10.2018

Ήχος: Μάριος Βίτης
Μηχανικός ήχου: Θωμάς Γουναρόπουλος
Μετάφραση / επιμέλεια κειμένου: Ιωάννα Γερακίδη
Μπροσούρα: Χρυσάνθη Κουμιανάκη
Performer: Mohamed Ali (Dali) Agrebi