Προγραμμα Room to Bloom : 11 Fellows επιλεχθηκαν να συμμετεχουν σε μια σειρα απο εργαστηρια

25.06.21

ΑΘΗΝΑ, ΠΑΛΕΡΜΟ & ONLINE

Πρόγραμμα Room to Bloom programme/ Ecofeminism & Postcolonial Feminism

Φέτος την άνοιξη, το Room to Bloom εγκαινιάζει την πλατφόρμα του με ανοιχτή πρόσκληση για εφαρμογές που απευθύνονται σε νέους καλλιτέχνες με φεμινιστική, οικολογική και / ή μετα-αποικιακή πρακτική.

Μέσω αυτής της πρόσκλησης, η πλατφόρμα θα επιλέξει συλλογικά μια ομάδα 100 αναδυόμενων φεμινιστών καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν σε ένα συνδυασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και ομιλιών καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Όλοι οι επιλεγμένοι συμμετέχοντες θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό μας ευρετήριο καλλιτεχνών όπου θα είναι διαθέσιμοι σε αυτόν τον ιστότοπο και θα διανεμηθούν μεταξύ διεθνών πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Σε επιλεγμένους συμμετέχοντες θα προσφερθεί η δυνατότητα να προτείνουν έργα για παραγωγή (επιλεγμένα 15 έργα) , τα οποία θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια διεθνών εκδηλώσεων και εκθέσεων (Palermo, Kyiv Biennale, Warszawa Biennale, AthenSYN Festival).

Παρακάτω τα εργαστήρια που οργανώνονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Room to Bloom.

Workshop 1: Eco-Feminism (25-30 Ιουνίου – Αθήνα και επιλογή online)

Workshop 2: Postcolonial feminism (20-24 Σεπτεμβρίου – online)

Workshop 3: Leveraging Obstacles to Women and Migrant artists careers (22-26 Νοεμβρίου – Παλέρμο και online)

Οι παρακάτω ARTWORKS Fellows επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο εργαστήριο Ecofeminism στην Αθήνα: Ιλεάνα Αρναούτογλου, Κωνσταντίνος Κωτσής, Μαρία Σιδέρη, Ειρήνη Καλαϊτζίδη, Αντιγόνη Θεοδώρου, Ιώνιαν Μπισάι, Σεβαστιάνα Κωνστάκη, Ειρήνη Βλαβιανού.

Για το διαδυκτιακό workshop με τίτλο Postcolonial feminism επιλέχθηκε ο Άγγελος Παπαδόπουλος.

Για το workshop με τίτλο Leveraging obstacles to feminist and migrants artists careers in Palermo επιλέχθηκαν οι Ειρήνη Μίγα και η Πέγκυ Ζάλη.

To εργαστήριo Eco-Feminism διοργανώνεται και συνεπιμελείται από τους AthenSYN/ Katja  Ehrhardt

Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.roomtobloom.eu/programme/
http://www.athensyn.com/