Ο Νικόλας Βαμβουκλής στο Spring Forward 2022

28.04.22 @ 17:00

Eλευσίνα

Image Credits: ETUDE 4 FANDANGO ET AUTRES CADENCES – VLS Conception Aina Alegre,Conseil artistique Quim Bigas, Capucine Intrup, Avec Aina Alegre, Yannick Hugron.

Το Spring Forward, η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 28 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022. Με αφορμή την επετειακή του διοργάνωση 10 χρόνων, η Ελευσίνα θα αποτελέσει για τέσσερις ημέρες το διεθνές κέντρο του σύγχρονου χορού, παρουσιάζοντας 25 παραστάσεις από 16 χώρες, με δωρεάν είσοδο. Συμμετέχουν πάνω από 100 χορευτές και χορογράφοι από την Ευρώπη και την Ασία, καθώς και πολλοί επαγγελματίες του σύγχρονου πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται το πρώτο Startup Forum: μια ομάδα ανερχόμενων παρουσιαστών και επιμελητών χορού θα καθοδηγηθεί στο φεστιβάλ από τους πιο έμπειρους συνεργάτες του Aerowaves, θίγοντας καίρια ζητήματα για προγραμματισμό σύγχρονου χορού. Θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις επιλεγμένους συμμετέχοντες για να παρουσιάσουν έργα καλλιτεχνών του Aerowaves όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Η Betsy Gregory, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Aerowaves και πρώην διευθύντρια του Dance Umbrella, θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας.

Συμμετέχοντες: Νικόλας Βαμβουκλής (GR), Eva Posedel (SI), Pétur Armannsson (IS), Chiara Bersani (IT), Tendai Malvine, Makurumbandi (NO), Fatima Ndoye (FR), Guillaume Guilherme (CH), Μαρία Μανουκιάν (GR), Jenna Jalonen (HU), Thjerza Balaj (DK), Aleksandra Lytvyn (UKR).

Το Spring Forward είναι μια συνδιοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό DAN.C.CE UNITIVA και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves.

Περισσότερες πληροφορίες: https://aerowaves.org/
Γνωρίστε τους 20 καλλιτέχνες: https://aerowaves.org/artists/
Το Aerowaves συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό “Αγ. Μαρίνα” του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση “Μαγούλα” και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

 

*Ο Νικόλας Βαμβουκλής είναι SNF ARTWORKS Fellow στο πεδίο της επιμέλειας.