Η Κατερίνα Στάμου Book Art Research Fellow στο Center for Book Arts της Νέας Υόρκης

16.10.23 @ 12:00

Center for Book Arts, Nέα Υόρκη

Center for Book Arts, Φωτογραφία: Κατερίνα Στάμου

Η Κατερίνα Στάμου είναι Book Art Research Fellow στο Center for Book Arts της Νέας Υόρκης. Η Κατερίνα θα πραγματοποιήσει έρευνα την οποία στη συνέχεια θα παρουσιάσει στο Center for Book Arts, και αργότερα θα δημοσιεύσει στην ετήσια έκδοση Book Art Review η οποία επικεντρώνεται σε άρθρα και κριτικές για τις τέχνες του βιβλίου.

Το Center for Book Arts ιδρύθηκε το 1974 και είναι ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και ανάπτυξη των τεχνών του βιβλίου μέσω της συντήρησης τους και της διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εκθέσεων και χτισίματος κοινότητας. Μέσω του Book Art Research Fellowship, ερευνήτριες και μελετητές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έρευνα στην πλούσια και μοναδική συλλογή του οργανισμού.
Κατά τη διάρκεια του fellowship (16 – 28 Οκτωβρίου 2023) στο Center for Book Arts, η Κατερίνα θα αναπτύξει μέρος της έρευνάς της γύρω από την ποιητική και πολιτική της επανόρθωσης (repair). Θα επικεντρωθεί σε κομμάτια της συλλογής του οργανισμού μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται artist books, κατάλογοι εκθέσεων και ανθολογίες, εξερευνώντας δουλειές σύγχρονων καλλιτεχνών και εκδοτικών ομάδων.
Η Kατερίνα Στάμου είναι SNF ARTWORKS Fellow (2022) στο πεδίο της επιμέλειας εικαστικών τεχνών.