ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ “ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ”

23.11.22 @ 19:00

Fahrenheit 451

Αθήνα – L’Aquila.
Μια συζήτηση για το βίωμα δύο πόλεων, μέσα από την περιπατητική εμπειρία, το βλέμμα στραμμένο στο αίσθημα της οικειότητας και της ξεθωριασμένης παιδικής μας μνήμης.

Στην παρουσίαση των φωτογραφικών βιβλίων PENDULUM και ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ, μαζί με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, θα μοιραστούμε σκέψεις και εκμυστηρεύσεις για την εμπειρία μας σε δύο ετερόκλητες πόλεις που μας φιλοξένησαν και μας διαμόρφωσαν.

Στεφανία Ορφανίδου & Γιώργος Σαλαμέ

ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ
Αθήνα, το τρίτο δωμάτιο του σπιτιού μου. Το ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ* είναι μια σειρά 50 φωτογραφιών και δύο γράμματα, μία αλληλογραφία μεταξύ δύο φίλων, των Georges Salameh και Αλέξανδρου Μιστριώτη. Αυτή η συνομιλία τους μέσα στα χρόνια, συνοψίζεται σε αυτό το βιβλίο.

*Το σώμα δουλειάς ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΚΟΥΩ δημιουργήθηκε σε μία περίοδο οκτώ χρόνων, από το 1998 μέχρι το 2006.

PENDULUM
Το βιβλίο Pendulum (Εκκρεμές) είναι η οπτική προσέγγιση ενός ταξιδιού επιστροφής στην πόλη L’Aquila της κεντρικής Ιταλίας. Το 2009 ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε την πόλη και άνοιξε μια πληγή στο σώμα της. Η μετακόμισή μου εκεί, μόλις λίγα χρόνια μετά το σεισμό, έγινε με αφορμή την αρχιτεκτονική μου ιδιότητα έτσι ώστε να δουλέψω στην ανοικοδόμηση της πόλης. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν μια επιστροφή στις φαντασιακές μου ρίζες.

Παρουσίαση ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, 19:00
Fahrenheit 451 Books&Coffee
Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα 102, 16346
Ηλιούπολη, Αθήνα

Stefania Orfanidou
https://www.stefaniaorfanidou.com/Pendulum
Georges Salameh
https://georgessalameh.blogspot.com/p/book.html
Alexandros Mistriotis
https://thereceptionathens.eu/

*H Στεφανία Ορφανίδου είναι SNF ARTWORKS Fellow 2020