Ομαδικη εκθεση ” Fragments”

25.09.21

Archaeological Museum of Amfissa

Αναστασία Δούκα, The Wife, 2017

Μαλβίνα Παναγιωτίδη, The Fools, 2018

Παναγιώτης Βορριάς

Πάνος Προφήτης

Το θραύσμα της αρχαιότητας είναι ότι μας έχει απομείνει απ’ αυτή. Μόνο σ’ αυτή την ερειπωμένη μορφή μπορεί κάτι να διαβαστεί. Η μόνη πραγματική ακεραιότητα είναι πλέον η ακεραιότητα του θραύσματος. Η μόνη ανακτημένη μορφή είναι πλέον η θραυσματική μορφή. Θραύσματα που δεν επιζητούν την ολικότητα τους, αλλά τη διαθεσιμότητά τους, τη διαφύλαξη τους στη καταγωγική θέση του μηδενός.

Η φετινή ομαδική έκθεση Fragments του The Symptom Projects, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού, και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες και στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άμφισσας, όπου δεκαπέντε σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν με το έργο τους να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Μουσείου, να συντονιστούν με την ενέργεια των θραυσματικών αντικειμένων του και να συνδιαλεχθούν με τη γλώσσα τους.

Επιμέλεια έκθεσης | Αποστόλης Αρτινός

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες | Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ευγενία Βερελή, Παναγιώτης Βορριάς, Αναστασία Δούκα, Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά, Άννα Λάσκαρη, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Χαρά Πιπερίδου, Πάνος Προφήτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας.

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

*Ο Παναγιώτης Βορριάς, η Αναστασία Δούκα, η Μαλβίνα Παναγιωτίδη και ο Πάνος Προφήτης είναι SNF ARTWORKS Fellows

FRAGMENTS

25/09/2021 – 19/11/2021

Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας

ΕΓΚΑΙΝΙΑ

25 Σεπτεμβρίου | 8μμ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τετάρτη με Κυριακή | 9πμ – 4μμ

Δευτέρα – Τρίτη | Κλειστά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

the-symptom-projects.blogspot.com