BΡΑΒΕΙΟ CICAE ART CINEMA AWARD ΑΣΤΟ DIGGER ΤΟΥ ΤΖΩΡΤΖΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΣΤΗ BERLINALE 2020

29.02.20

The Berlinale

Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης (Fellow 2018) απέσπασε βραβείο για την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο “Digger” από τη Διεθνή Ένωση Κινηματογραφιστών Τέχνης στην 70ή  Berlinale. Η ταινία έκανε  παγκόσμια πρεμιέρα στο 70ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στις 24 Φεβρουαρίου 2020.

Το “Digger” είναι ένα σύγχρονο γουέστερν, η ιστορία ενός άντρα που ζει και δουλεύει μόνος σε ένα κτήμα στη μέση ενός ορεινού δάσους. Τα τελευταία χρόνια παλεύει με έναν εχθρό που διαταράσσει την πλούσια άγρια φύση στο βουνό, επεκτείνεται επιθετικά και απειλεί τον ίδιο και την περιουσία του. Η μεγαλύτερη απειλή όμως έρχεται με την ξαφνική επιστροφή του γιου του μετά από 20 χρόνια. Με φόντο μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, οι δύο άνδρες συγκρούονται μετωπικά, με τη φύση γύρω τους ως τον μόνο παρατηρητή, που τελικά δίνει την πιο απρόσμενη λύση.

Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης σπούδασε Κοινωνική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sussex, στην Αγγλία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε ένα ΜΑ στη Σκηνοθεσία Μυθοπλασίας στο National Film and Television School (NFTS) στο Λονδίνο. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει 8 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες έχουν προβληθεί και διαγωνιστεί σε πάνω από 100 διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ αποσπώντας τουλάχιστον 20 βραβεία. Έχουν επίσης προβληθεί σε τηλεοπτικά δίκτυα και έχουν βρει διανομή σε κινηματογραφικές αίθουσες και VOD. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο ”Digger” είναι μια παραγωγή της Haos Film, και συμπαραγωγή με τη γαλλική Le Bureau και τη γερμανική Match Factory.

More info:  https://www.berlinale.de/en/programme/programme/detail.html?film_id=202004783

http://www.georgisgrigorakis.com/