ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΒΕΛ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

05.12.18

Annex M, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Shilpa Gupta, For, In Your Tongue I Cannot Fit:100 Jailed Poets, 2017-2018, one hundred books cast in gun metal, table, 1219 x 128 x 61 cm Courtesy: the artist and GALLERIA CONTINUA, San Gimignano / Beijing / Les Moulins / Habana Photo by: Pat Verbruggen

Η Ράνια Μπέλλου (ARTWORKS Fellow 2018) συμμετέχει στην ομαδική έκθεση Μετά τη Βαβέλ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η έκθεση Μετά τη Βαβέλ, δεύτερο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας Η άγραφη βιβλιοθήκη, πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της Άννας Καφέτση.

Η Έκθεση φιλοξενεί σε τέσσερα επίπεδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, περίπου 100 έργα 25 πολύ σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, από τις 05.12.2018 ως τις 10.03.2019.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας εστιάζει στα βιβλία και τα κείμενα μέσα από τη φυσική, υβριδική ή άυλη παρουσία τους.

Αντικείμενο της επιθυμίας και κεντρικοί χαρακτήρες σε νέες μυθοπλασίες, τα βιβλία μέσα από τα έργα της έκθεσης γοητεύουν και συγκινούν. Διασταυρώνονται με τη θέαση και τις άλλες αισθήσεις. Μέσα από γλωσσικές και εννοιολογικές διαδικασίες διανοίγουν έναν αμφίσημο, συχνά ερμητικό χώρο ανάγνωσης. Ο θεατής-αναγνώστης  διασχίζει τα σύνορα της για να περάσει πέρα από τη γνώση και το νόημα, κάποτε πέρα και από την ίδια τη γραφή σε αχαρτογράφητες αισθητικές περιοχές.

Θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, βιβλία καλλιτεχνών και διαδικτυακά έργα, μεταξύ των οποίων και νέες παραγωγές.