ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

K3 – Zentrum für Choreographie, AMBOΥΡΓΟ

Ο Δημήτρης Μυτιληναίος, χορογράφος, χορευτής και ARTWORKS Fellow του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ 2019, επελέγη για να εγκαινιάσει την πρώτη και πιλοτική χρονιά συνεργασίας της ARTWORKS με το K3 Zentrum für Choreographie. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμβούργο, ο Δημήτρης θα έχει πρόσβαση σε ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο χορού στο K3, όπου θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει περαιτέρω την πρακτική του με έμφαση στο τι συνιστά το χορευτικό σώμα.

Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει ο ίδιος, η δουλειά του αμφισβητεί την ιστορία του χορού και της χορογραφίας, καθώς και τις τεχνικές που έχουν επισημανθεί, αναλυθεί και αρχειοθετηθεί στο συγκεκριμένο ακαδημαϊκό πεδίο: «Αναζητώ επιτελεστικές καταστάσεις όπου οι χορευτές δεν μπορούν να εκτελέσουν πλήρως ένα δεδομένο έργο και έτσι απομακρύνονται από τις δικές τους αντιλήψεις περί επιτελεστικότητας».

 

Η συμμετοχή του υποστηρίζεται από την ARTWORKS μέσω του ιδρυτικού δωρητή της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και θα συμπέσει χρονικά με το Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο θέατρο Kampnagel το 2022.