ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Κινουμενη εικονα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Χρυσανθόπουλος είναι συνιδρυτής και επικεφαλής παραγωγός της ελληνικής εταιρίας παραγωγής PLAYS2PLACE. Η δουλειά του επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και παραγωγή πρωτότυπων και καινοτόμων ιστοριών για το διεθνές ακροατήριο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανακάλυψη και ανάδειξη νέων δημιουργών. Η φιλμογραφία του συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διεθνώς βραβευμένη ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά «Miss Violence» (Αργυρός Λέοντας Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Βραβείο Coppa Volpi Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Βενετίας 2013).
Ο Βασίλης είναι μέλος των διεθνών δικτύων EAVE, EDN και Cannes Producers Network. Είναι, επίσης, απόφοιτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων EAVE Producers, EAVE Marketing, EAVE B’est, MFI Script 2 Film, MIDPOINT TV Launch και MIDPOINT Cold Open και έχει συμμετάσχει ως επίσημος προσκεκλημένος σε περισσότερες από 30 διεθνείς αγορές συμπαραγωγής και διανομής. Έχει τιμηθεί με περισσότερα από 20 βραβεία για την παραγωγή και ανάπτυξη κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, μεταξύ των οποίων το βραβείο Midpoint C21 Award, το οποίο απέσπασε υπό την ιδιότητα του ανερχόμενου Ευρωπαίου παραγωγού τηλεοπτικών σειρών κατά τη διάρκεια του Sarajevo Industry Days 2017 του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο. Τον Αύγουστο του 2019, το διεθνές περιοδικό Screen International παρουσίασε το προφίλ του στο άρθρο «Five producers to know from Southeast Europe».
Από το 2020, αποτελεί μέλος του διδακτικού προσωπικού της Σχολή Σεναρίου του ΑΝΤ1, όπου διδάσκει κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή.

Miss Violence, 2013, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά

Miss Violence, 2013, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά

Παγόβουνο, 2012, σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνης

Παγόβουνο, 2012, σε σκηνοθεσία Κώστα Γεραμπίνης

Μακαρισμοί, 2012, σε σκηνοθεσία Αριστοτέλη Μαραγκού

Μακαρισμοί, 2012, σε σκηνοθεσία Αριστοτέλη Μαραγκού