ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΕΤΖΗΣ

Κινουμενη εικονα

ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΕΤΖΗΣ

Έχει σκηνοθετήσει 12 επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι» του Cosmote TV History, και concept videos για την αρχιτεκτονική, τη μουσική, το θέατρο και το σχεδιασμό που έχουν προβληθεί στο Μουσείο Μπενάκη, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2016, ολοκλήρωσε το πρώτο του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο του Κύκλου» που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε στην ΕΡΤ.

Οι ταινίες μικρού μήκους του έχουν βραβευτεί με πρώτο βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, ενώ έχει λάβει το βραβείο Αthens Film Lab στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Ταινιών Μικρού Μήκους Zinebi του Μπιλμπάο, επιλεγμένες ταινίες από το οποίο προκρίνονται για τα Βραβεία Όσκαρ. Επιπλέον, έχει αποσπάσει πρώτο βραβείο στην κατηγορία μικρού μήκους από το Royal Television Society της Αγγλίας και πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (Digi 2008).

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Stirling της Σκωτίας, Κινηματογράφο και Βίντεο στο University for the Creative Arts της Αγγλίας και Σεναριογραφία στο London Film School (2008). Eπιπλέον, έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα Berlinale Talent 2019.

Η Ζωή Ενός Νεκρού, 2016

Η Ζωή Ενός Νεκρού, 2016

Στο Κέντρο του Κύκλου, 2016

Στο Κέντρο του Κύκλου, 2016

Κβάντο, 2015

Κβάντο, 2015

Στην Ελβύν, 2014

Στην Ελβύν, 2014

Small Talk, 2007

Small Talk, 2007