ΣΟΦΙΑ ΣΤΕΒΗ

ΝΟΕΜΒΡΙOΣ 2023-IANOYAΡΙΟΣ 2024

INTERNATIONAL STUDIO & CURATORIAL PROGRAM (ISCP), NEA YOΡΚΗ

H Σοφία Στεβή, εικαστικός και SNF ARTWORKS Fellow (2022), ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για να συμμετέχει σε δίμηνο (Νοέμβριος 2023-Ιανουάριος 2024) πρόγραμμα φιλοξενίας στο International Studio Curatorial Program (ISCP).

Kατά τη διάρκεια του προγράμματος φιλοξενίας στο ISCP, η Σοφία σχεδιάζει να αναπτύξει μία έρευνα βασισμένη στην πρακτική με θέμα τα γλυπτικά βιβλία. Θα επιχειρήσει να γεφυρώσει μια υπάρχουσα σειρά βιβλίων – γλυπτών μικρής κλίμακας που έχει δημιουργήσει στο παρελθόν –  με την τρέχουσα πρακτική της στη ζωγραφική. Επιθυμία της είναι να εξερευνήσει πώς η εικόνα και το χρώμα μπορούν να εφαρμοστούν στα γλυπτικά της βιβλία και πώς μπορούν να επηρεάσουν τη δυναμική και την παρουσία τους ως ψηφιακά αντικείμενα.

Η συμμετοχή της Σοφίας υποστηρίζεται από την ARTWORKS μέσω του ιδρυτικού δωρητή της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας της ARTWORKS με το ISCP, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται μια θέση στο πρόγραμμα φιλοξενίας του ISCP για τους Fellows κάθε έτους.

Photo: Athanasios Gatos. Courtesy of The Breeder, Athens