ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ EAGLES PALACE

23.05.21

EAGLES PALACE, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ EAGLES PALACE


Το Artists In Residence Program (ARP) σε συνεργασία με την ARTWORKS προσκάλεσε 8 SNF ARTWORKS Fellows που εστιάζουν στο φωτογραφικό μέσο στο 5ο edition του ARP το Μάιο του 2021.
Το βραβευμένο με το «International 5 Stars Diamond Award», ξενοδοχείο Eagles Palace, μέλος των Small Luxury Hotels μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων Artists in Residence Programs (Literature Edition, Photography Edition, Visual Arts Edition, Moving Image Edition) εστιάζει στη φωτογραφία στο 5o Artists in Residence Program (Photography Edition) που θα διεξαχθεί 23-30 Μαϊου 2021 στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Artists in Residence Program by Eagles Palace (ARP)
Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες ένα περιβάλλον φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, διασφαλίζοντας τον απαραίτητο χρόνο, πλαίσιο αλλά και το χώρο για να εμπνευστούν, να εξερευνήσουν νέες προοπτικές, να πειραματιστούν, να γνωρίσουν καλλιτέχνες και εκπροσώπους της καλλιτεχνικής κοινότητας και να απολαύσουν μια εξαιρετική διαμονή σε ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, συνδυάζοντας εργασία και χαλάρωση μακριά από τη βοή της πόλης και της καθημερινότητας.

Η ομάδα καλλιτεχνών κατά τη διάρκεια του 5ου edition του ARP είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει στο φωτογραφικό μέσο στο χώρο ενός ξενοδοχείου μέσα στη φύση, μακριά από την πόλη αλλά και σε ένα περιβάλλον που μέσα από τις ιδιαιτερότητές του αποτελεί πηγή ερεθισμάτων σε πολλαπλά επίπεδα. Το ARP εκτός από το ιδιαίτερο περιβάλλον στο οποίο λαμβάνει χώρα, συμπεριλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα τόσο γνωριμίας με το ξενοδοχείο, όσο και με την ευρύτερη περιοχή, που έχει ιδιαίτερο ιστορικό, αρχαιολογικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον. Το Eagles Palace βρίσκεται στην σκιά του Άθω και δίπλα στα σύνορα με το Άγιο Όρος και η ιδιαιτερότητα αυτή αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην περιοχή. Έτσι κατά τη διάρκεια του Προγράμματος οι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με στόχο τη γνωριμία με το περιβάλλον αυτό. Eξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή όπως πεζοπορία, κρουζιέρα στο Άγιο Όρος, πικ νικ κλπ, αποτελούν μερικές από τις δραστηριότητες αυτές.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την ARTWORKS διοργανώθηκε ένα πρόγραμμα με παρουσιάσεις, ομιλίες και workshops, που συνέβαλε στην εμβάθυνση με το φωτογραφικό μέσο, το διάλογο και τη γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων. Προσκεκλημμένοι του Προγράμματος ήταν o Eduardo Cadava (Kαθηγητής αγγλικής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton), o Στράτος Καλαφάτης (φωτογράφος) και η Αλεξάνδρα Αθανασιάδου ( Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Philosophy and Photography Lab)

Συμμετείχαν οι SNF ARTWORKS Fellows: Νικόλας Βεντουράκης, Γιώργος Γιατρομανωλάκης, Απόλλων Γλύκας, Αντώνης Θεοδωρίδης, Ηλέκρα Μάιπα, Στεφανία Ορφανίδου, Ναταλία Παπαδοπούλου, Μαρία Τσάγκαρη.

Επιμέλεια : Aλίκη Τσιρλάγκου, Επιμελήτρια και Διευθύντρια της Nitra Gallery.

Ευχαριστούμε την Aegean Airlines για τη χορηγία αερομεταφοράς.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Προγράμματα Φιλοξενίας Καλλιτεχνών στο Eagles Palace εδώ.