ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Κινουμενη εικονα

ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο Μάνος Παπαδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και σκηνοθεσία στη σχολή Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε ως παραγωγός ταινιών μικρού μήκους (Sunday, Possibly Strangers, -1) και στη συνέχεια εργάστηκε ως σεναριογράφος. Η πρώτη του σκηνοθετική δουλειά («Το νόημα του Αυγούστου», 26΄)  περιμένει τη διεθνή πρεμιέρα της ενώ κέρδισε τιμητική διάκριση ήχου(43ο Φεστιβάλ Δράμας) και καλύτερης αντρικής ερμηνείας (43ο Φεστιβάλ Δράμας, Νύχτες πρεμιέρας 2020).

Προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω όσο περισσότερες ιστορίες κατοικούν στο κεφάλι του προκειμένου να το εμποδίσει από το να εκραγεί. Μέχρι τώρα τα καταφέρνει.
Το ζήτημα της βίας και των διαφορετικών εκφάνσεών της τον απασχολούσε ανέκαθεν. Τρία χρόνια μετά τη γέννηση του γιου του, τον απασχολεί όλο και περισσότερο το τι εννοούμε όταν αναφερόμαστε στον όρο «οικογένεια». Οι ιστορίες του αυτόν τον καιρό κατοικούν στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο αυτές προβληματικές.

Το νόημα του Αυγούστου, 2020

Το νόημα του Αυγούστου, 2020