ΕΡΣΗ ΒΑΡΒΕΡΗ

Εικαστικες Τεχνες

ΕΡΣΗ ΒΑΡΒΕΡΗ

Η Έρση Βαρβέρη (1984) είναι εικαστικός. Ζει και εργάζεται ανάμεσα στην Αμβέρσα, την Αθήνα και τη Σύρο. Είναι κάτοχος προπτυχιακού τίτλου σπουδών από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2011) με μεταπτυχιακό από τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας, (Τμήμα In-Situ, 2015) και δεύτερου μεταπτυχιακού (Master of Research in Art and Design) από τη Σχολή Καλών Τεχνών Sint Lucas στην Αμβέρσα (2016). Από τον Ιανουάριο του 2017 έως το Φεβρουάριο του 2020 ήταν συνδιοργανώτρια του καλλιτεχνικού χώρου Pink House (Αμβέρσα) και συνιδρύτρια του εκδοτικού εργαστηρίου pink house press.

Η δουλειά της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών μέσων, που συχνά έχουν να κάνουν με την έννοια του χώρου. Μέσα από τα πρόσφατα ερευνητικά της έργα με τίτλο «Becoming a space» δημιούργησε μια σειρά από ρούχα και κεντήματα, φωτογραφίες, σχέδια από μελάνι, μικρές φανταστικές ιστορίες. Επιπλέον, ανακάλυψε τη διαδικασία δημιουργίας εντύπων (zine), δοκιμάζοντας την αυτο-δημοσίευση ως ένα διαφορετικό εργαλείο για μια προσαρμοστική πρακτική αναστοχασμού και δημιουργικής αρχειοθέτησης.

Αυτή τη στιγμή, διεξάγει ένα ερευνητικό έργο που συνδέεται με τη Βασιλική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αμβέρσας με τον τίτλο «one space becoming another». Μαζί με το συνεργάτη της και εικαστικό καλλιτέχνη Gijs Waterschoot , βλέπουν την εμπειρία τους στο Pink House ως υπόβαθρο για την περαιτέρω έρευνα νέων δυνατοτήτων και αναγκών καλλιτεχνικών χώρων.

 

Become a wear, 2018

Become a wear, 2018

Becoming a space, 2019

Becoming a space, 2019

 'στη λίστα σήμερα', 2017

'στη λίστα σήμερα', 2017

Sebastian, 2017

Sebastian, 2017

Περίπτερο - pink house press, 2018

Περίπτερο - pink house press, 2018