ΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑΚΗ

Χορος

ΑΡΙΑ ΜΠΟΥΜΠΑΚΗ

Η Άρια Μπουμπάκη συστήνεται ως dance artist που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μεγάλωσε στην Κρήτη, αποφάσισε να σπουδάσει χορό στην Κρατική Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και συνέχισε την εκπαίδευσή της στο μεταπτυχιακό χορογραφικό πρόγραμμα exerce του Institut Chorégraphique International (ΙCI) στο Μονπελιέ της Γαλλίας, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.
Διαμορφώνει συλλογικότητες, υποκύπτει στην κινητική απόλαυση και εντάσσει τη σοφία του φυσικού περιβάλλοντος και άλλων έμβιων συστημάτων στην ερευνητική της διαδικασία. Εξερευνώντας χορευτικά σώματα σε διαφορετικές πραγματικότητες, δημιουργεί έργα διαφορετικών δομών και τόπων (σκηνικά έργα, εγκαταστάσεις, site-specific και community projects, κείμενα, βίντεο κ.ά.). Γοητευμένη από το σώμα και την κινητική ταυτότητα, προσκαλεί συχνά μη επαγγελματίες ερμηνευτές να διερευνήσουν και επαναπροσδιορίσουν παρέα τα χορευτικά, σκηνικά σώματα και την ανάγκη σωματικού-κινητικού ρεαλισμού στα χορευτικά έργα. Εκτιμά την αξία του ενστίκτου όπως και εκείνη της γνώσης, καλλιεργεί την κινητική συνείδηση και προτείνει την τρυφερότητα ως μέσο επανάστασης.
Παράλληλα με τη δημιουργική της διαδικασία βρίσκεται η διδασκαλία με τη μορφή εργαστηρίων αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και τεχνικής σύγχρονου χορού. Έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Centre Pompidou, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, κ.ά. Είναι υπότροφος του προγράμματος danceweb για το Φεστιβάλ Impulstanz στη Βιέννη το 2020, ενώ ταυτοχρόνως θα ξεκινήσει τη νέα της έρευνα επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

162 dance meetings, 2017

162 dance meetings, 2017

and we are not at the same place, 2016

and we are not at the same place, 2016

Compost, 2019

Compost, 2019

Compost, 2019

Compost, 2019

Dance meetings (piraeus version), 2017

Dance meetings (piraeus version), 2017