Συχνές Ερωτήσεις

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις σε ορισμένες από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις,  σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη συμπλήρωση της αίτησης και τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής

Λαμβάνω χρηματοδότηση και από άλλο οργανισμό. Μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Εάν το εισόδημά σας δεν ξεπέρασε το 2018 τις 12.000 ευρώ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ.

Γεννήθηκα και ζω στην Ελλάδα, αλλά έχω Απολυτήριο Λυκείου από χώρα του εξωτερικού, όπου έμεινα για μια περίοδο. Μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Ναι, εφόσον διαθέτετε ελληνική ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα.

Είμαι μεταπτυχιακός-ή φοιτητής-τρια, μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Είμαι υποψήφιος-α διδάκτωρ στο εξωτερικό, μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Εάν ζείτε και δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα, τότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.

Πώς μπορώ να αποδείξω την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα;

Μπορείτε να αναφέρετε τη συμμετοχή σας σε εκθέσεις, τις ενδεχόμενες βραβεύσεις και διακρίσεις σας, τις υποτροφίες, τις δημοσιεύσεις, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στα οποία έχετε συμμετάσχει, δομές καλλιτεχνικής φιλοξενίας κ.τ.λ.

Μπορώ αντί για portfolio σε μορφή .pdf (15MB έως 12 σελίδες) να υποβάλω την προσωπική μου ιστοσελίδα;

Το περιεχόμενο της προσωπικής σας ιστοσελίδας δεν αντικαθιστά το δείγμα καλλιτεχνικού έργου που σας ζητείται σε μορφή portfolio.
Σε περίπτωση που έχετε προσωπική ιστοσελίδα, καταχωρείστε την στο πεδίο όπου σας ζητείται ειδικώς.

Εάν δεν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ, μπορώ να υποβάλω αίτηση ξανά και πότε;

Ενθαρρύνεται θερμά η εκ νέου υποβολή αίτησης στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος. Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τις δράσεις και τα νέα της ARTWORKS μέσα από τον ιστότοπό μας.

Σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης

Έχω καταθέσει την αίτησή μου και δεν έχω λάβει email επιβεβαίωσης. Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά το email σας και ότι η αίτησή σας έχει καταχωρηθεί. Εξετάστε τον φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας (spam) και, αν δεν έχετε λάβει email από την ARTWORKS μέσα σε 24 ώρες, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] Επικοινωνήστε μαζί μας εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Τα δικαιολογητικά που ζητούνται υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά ή μπορώ να τα στείλω και ταχυδρομικά;

Δικαιολογητικά γίνονται αποδεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή κατά την κατάθεση της αίτησής σας.

Μπορώ να υποβάλω κάποιο ημιτελές έργο στο portfolio ως δείγμα της δουλειάς μου;

Ναι, εφόσον κρίνετε ότι σας αντιπροσωπεύει και ότι προσθέτει στη συνολική εικόνα της παρουσίασης της δουλειάς σας. Έχετε ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσετε το portfolio σας, αρκεί το αρχείο .pdf να μην ξεπερνά τις 12 σελίδες.

Τι εννοείτε με τον όρο «προσωπικό καλλιτεχνικό σημείωμα»;

Το προσωπικό καλλιτεχνικό σημείωμα είναι η περιγραφή της πρακτικής σας, των βασικών ιδεών, αντιλήψεων και αναζητήσεων που διατρέχουν το έργο και την καλλιτεχνική σας δράση.

Πότε θα γνωρίζω αν έγινα δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Όσοι επιλεχθούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα ενημερωθούν με email το αργότερο μέχρι τις 20 Ιουλίου 2020.

Σχετικά με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα

Εάν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ, τι πρέπει να κάνω;

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληθείτε να υπογράψετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την ARTWORKS, που θα ορίζει τους όρους και τη διαδικασία απονομής του χρηματικού βραβείου. Στο πλαίσιο της βράβευσής σας, θα κληθείτε να συμμετάσχετε σε σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα διοργανώσει η ARTWORKS και να έρθετε σε επαφή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και με τους προσκεκλημένους επαγγελματίες του χώρου.

Πόσο συχνά θα γίνονται τα σεμινάρια και τα εργαστήρια και πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμά τους;

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα μέσα στο διάστημα Οκτώβριος 2020-Μάιος 2021. Οι ακριβείς ημερομηνίες και το περιεχόμενό τους θα κοινοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Εάν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να παρακολουθώ ανελλιπώς τα σεμινάρια και τα εργαστήρια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου;

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων και εργαστηρίων, τα οποία θα διοργανωθούν για την ενθάρρυνση της επαγγελματικής εξέλιξης των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων. Η παρουσία σας είναι σημαντική.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ απαιτεί την καθημερινή παρουσία μου σε σεμινάρια και εργαστήρια;

Δεν απαιτείται η καθημερινή σας παρουσία.

Μένω μακριά από την Αθήνα. Εάν επιλεγώ, η ARTWORKS καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής για την παρακολούθηση των σεμιναρίων και των εργαστηρίων;

Όχι, η ARTWORKS πέρα από τη χρηματική βράβευση  και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Υπάρχει υποχρέωση παραγωγής και ολοκλήρωσης έργου κατά τη διάρκεια συμμετοχής μου στο Πρόγραμμα;

Δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Ωστόσο, θα κληθείτε να παρουσιάσετε την πορεία της καλλιτεχνικής/επιμελητικής σας δραστηριότητας κατά την οκτάμηνη διάρκεια του Προγράμματος μέσα από δύο αναφορές προόδου, στις οποίες μεταξύ άλλων θα περιγράφετε με ποιο τρόπο αξιοποιήσατε το χρηματικό βραβείο.