Συχνές Ερωτήσεις

Σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής

Λαμβάνω χρηματοδότηση και από άλλο οργανισμό. Μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Εάν το εισόδημά σας δεν ξεπέρασε το 2017 τις 12.000 ευρώ, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ.

Γεννήθηκα και ζω στην Ελλάδα, αλλά έχω Απολυτήριο Λυκείου από χώρα του εξωτερικού, όπου έμεινα για μια περίοδο. Μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Ναι, εφόσον διαθέτετε ελληνική ταυτότητα ή ελληνικό διαβατήριο, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο Πρόγραμμα.

Είμαι μεταπτυχιακός-ή φοιτητής-τρια, μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Για τον δεύτερο κύκλο του Προγράμματος, δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών που σπουδάζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Είμαι υποψήφιος-α διδάκτωρ στο εξωτερικό, μπορώ να υποβάλω αίτηση στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Εάν ζείτε και δραστηριοποιείστε στην Ελλάδα, τότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση.

Πώς μπορώ να αποδείξω την καλλιτεχνική μου δραστηριότητα;

Μπορείτε να αναφέρετε τη συμμετοχή σας σε εκθέσεις, τις ενδεχόμενες βραβεύσεις και διακρίσεις σας, τις υποτροφίες, τις δημοσιεύσεις, τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στα οποία έχετε συμμετάσχει, δομές καλλιτεχνικής φιλοξενίας κ.τ.λ.

Εάν δεν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ, μπορώ να υποβάλω αίτηση ξανά και πότε;

Ενθαρρύνεται θερμά η εκ νέου υποβολή αίτησης στον επόμενο κύκλο του Προγράμματος. Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τις δράσεις και τα νέα της ARTWORKS μέσα από τον ιστότοπό μας.

Μπορώ αντί για portfolio σε μορφή .pdf (15MB έως 12 σελίδες) να υποβάλω την προσωπική μου ιστοσελίδα;

Το περιεχόμενο της προσωπικής σας ιστοσελίδας δεν αντικαθιστά το δείγμα καλλιτεχνικού έργου που σας ζητείται σε μορφή portfolio. Παρακαλείσθε θερμά, την ιστοσελίδα σας, σε περίπτωση που υπάρχει, να την καταχωρείτε στο πεδίο όπου σας ζητείται ειδικώς, ενώ στα πεδία για portfolio και videos, αναμένουμε δείγμα της δουλειάς σας, με συγκεκριμένες προδιαγραφές (αρχείο .pdf έως 12 σελίδες, 3 αρχεία βίντεο ή/και ήχου ανεξαρτήτως διάρκειας αποδεκτά ως σύνδεσμοι που φιλοξενούνται σε εξωτερικούς ιστότοπους βλ. YouTube, Vimeo κλπ.).

Σχετικά με τη συμπλήρωση της αίτησης

Έχω καταθέσει την αίτησή μου και δεν έχω λάβει e-mail επιβεβαίωσης. Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά το e-mail σας στην αίτηση και ότι την έχετε υποβάλει οριστικά. Εξετάστε τον φάκελο της ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σας (spam) και, αν δεν έχετε λάβει email από την ARTWORKS μέσα σε 24 ώρες, επικοινωνήστε μαζί μας στο contact@art-works.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας εντός της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, διαφορετικά, μετά τις 24 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Τα δικαιολογητικά που ζητούνται υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά ή μπορώ να τα στείλω και ταχυδρομικά;

Δικαιολογητικά γίνονται αποδεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή κατά την κατάθεση της αίτησής σας.

Μπορώ να υποβάλω κάποιο ημιτελές έργο στο portfolio ως δείγμα της δουλειάς μου;

Εφόσον κρίνετε ότι σας αντιπροσωπεύει και ότι προσθέτει στη συνολική εικόνα της παρουσίασης της δουλειάς σας. Έχετε ελευθερία στον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσετε το portfolio σας, αρκεί να κινηθείτε στις 12 σελίδες έκταση.

Τι εννοείτε με τον όρο «προσωπικό καλλιτεχνικό σημείωμα»;

Το προσωπικό καλλιτεχνικό σημείωμα είναι η περιγραφή της δουλειάς σας, των βασικών ιδεών, αντιλήψεων και αναζητήσεων που διατρέχουν το έργο και την καλλιτεχνική σας δράση.

Πότε θα γνωρίζω αν έγινα δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ;

Οι επιλεχθέντες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα ενημερωθούν με e-mail μέχρι τις 15 Ιουνίου 2019.

Σχετικά με τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα

Εάν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ, τι πρέπει να κάνω;

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα κληθείτε να υπογράψετε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την ARTWORKS, που θα ορίζει τους όρους και τη διαδικασία απονομής του χρηματικού βραβείου, καθώς και τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα. Στο πλαίσιο της βράβευσής σας, θα κληθείτε να συμμετάσχετε σε σεμινάρια, εργαστήρια, εκδηλώσεις και συζητήσεις που θα διοργανώσει η ARTWORKS και να έρθετε σε επαφή με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και με τους προσκεκλημένους επαγγελματίες του χώρου.

Πόσο συχνά θα γίνονται τα σεμινάρια και τα εργαστήρια και πότε θα ανακοινωθεί το πρόγραμμά τους;

Τα σεμινάρια και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα μέσα στο διάστημα Σεπτέμβριος 2019-Μάιος 2020. Οι ακριβείς ημερομηνίες και το περιεχόμενό τους θα κοινοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω.

Εάν γίνω δεκτός-ή στο Πρόγραμμα, θα πρέπει να παρακολουθώ ανελλιπώς τα σεμινάρια και τα εργαστήρια κατά τη διάρκεια του εξαμήνου;

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης σεμιναρίων και εργαστηρίων, τα οποία θα διοργανωθούν για την ενθάρρυνση της επαγγελματικής εξέλιξης των συμμετεχόντων και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων. Η παρουσία σας είναι σημαντική και σας παροτρύνουμε θερμά να δώσετε το παρών.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ απαιτεί την καθημερινή παρουσία μου σε σεμινάρια και εργαστήρια;

Όχι, το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν απαιτεί την καθημερινή σας παρουσία.

Μένω μακριά από την Αθήνα. Εάν επιλεγώ, η ARTWORKS καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής μου τις φορές που θα χρειαστεί να έρθω για την παρακολούθηση των σεμιναρίων και των εργαστηρίων;

Όχι, η ARTWORKS πέρα από τη χρηματική βράβευση  και τις εκδηλώσεις που οργανώνει, δεν καλύπτει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Υπάρχει υποχρέωση παραγωγής και ολοκλήρωσης έργου κατά τη διάρκεια συμμετοχής μου στο Πρόγραμμα;

Δεν υπάρχει τέτοια υποχρέωση. Ωστόσο, θα κληθείτε να παρουσιάσετε την πορεία της καλλιτεχνικής/επιμελητικής σας δραστηριότητας κατά την οκτάμηνη διάρκεια του Προγράμματος μέσα από δύο αναφορές προόδου στις οποίες θα περιγράφετε με ποιο τρόπο αξιοποιήσατε το χρηματικό βραβείο και άλλα.

Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Μάθε περισσότερα