Volax Blind Date

11.07.18

Volax, Tinos

Αλέξης Φιδετζής

Αλέξης Φιδετζής

Ορέστης Μαυρουδής

Ορέστης Μαυρουδής

Οι ARTWORKS Fellows Ορέστης Μαυρουδής και Αλέξης Φιδετζής, συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση Volax Blind Date, στο χωριό Βωλάξ, της Τήνου, σε επιμέλεια Αντώνη Βολανάκη.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering 2018, μια συνάντηση καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, ερευνητών, θεωρητικών και επιστημόνων οι οποίοι προσκαλούνται στην Τήνο ώστε να δημιουργήσουν έργο με αφετηρία το ίδιο το νησί.

Μέσα σε μια κοινότητα διαλόγου και συνέργειας, μια ανοιχτή διαδραστική εμπειρία φέρνει σε επαφή πολλαπλά πεδία της τέχνης, της επιστήμης και των νέων μέσων. Συμμετέχοντες, κάτοικοι και επισκέπτες, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, εμπλεκόμενοι με το φυσικό τοπίο και την ιστορία του νησιού με σκοπό την επικοινωνία του έργου τους.

Το Volax Blind Date εστιάζει στην έννοια του ερωτικού κήπου. Ο κήπος σημασιοδοτείται ως ένας ελκυστής, ο οποίος ενσαρκώνει μία ρομαντική διασταύρωση βλεμμάτων και επιθυμιών. Η συνάντηση με ένα έτερο σώμα διασχίζει την ενικότητα του εγώ και ανοίγει πεδία ετεροπροσδιορισμών, έστω και σε μικρές χρονικότητες.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:  Νάντια Καλαρά, Χριστίνα Κατσάρη, Δημήτρης Μαρτίδης, Ορέστης Μαυρουδής, Αλέξης Φιδετζής