Taxi Driver Poetry Workshop @ 6th Athens biennale Anti-

31.10.18 @ 18:00

Esperia Palace, Αθήνα

Ο ARTWORKS Fellow, Αλέξης Φιδετζής, συμμετέχει στο Taxi Driver Poetry Workshop που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 6ης Athens Biennale σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen.

Το workshop έχει σχεδιαστεί ως μια πειραματική και απρόβλεπτη “τάξη” γλώσσας στο GiGi, έναν χώρο αφιερωμένο στην ελληνογερμανική αγάπη και συνύπαρξη. Μέσα από μια ξενάγηση που ακολουθεί τη ροή των “German Traces”, το εργαστήριο θα καταλήξει στο Esperia Palace κατοικώντας τον χώρο με ποιητικές και επιτελεστικές διαθέσεις. Οι καθηγητές ξένων γλωσσών, οι φοιτητές, το διοικητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Goethe και οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα συνυπάρξουν, σκεπτόμενοι τα μέσα ερμηνείας ενός ποιήματος μέσω ενός έργου τέχνης και το αντίστροφο. Με βάση τις γερμανο-ελληνικές στερεότυπες κατασκευές που καταλαμβάνουν τους αθηναϊκούς δρόμους, θα προσπαθήσουν  να προσεγγίσουν και να πολιτικοποιήσουν τον “λογο” μας και αυτή των οδηγών ταξί της καρδιάς μας.

Συμμετέχοντες: Αμαλία Χαρικιοπούλου, Μάριος Χατζηπροκοπίου, Αλέξης Φιδετζής, Εύα Γιαννακοπούλου, Matthias Jakus, Βασιλική Σιφοστρατουδάκη, Δημήτρης Σουδιάς,The Flower Girls, Ελευθέριος Βαρλάμης Στέφας, Μαρκέλλα Ξυλογιαννοπούλου.