STILL HERE TOMORROW – Exhibition View

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

23.06.19

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Nefeli Papadimouli, The Veracity of Living Phantoms (On Systems, On Objects), 2019

Kyriaki Goni, Networks of Trust, 2018-2019

Giannis Delagrammatikas, plot hole_ to what is fair!, 2019 & Dimitra Dimopoulou, Dark Shaded Monastic Rocks, 2018

Petros Moris, Hands, Tools and Automations, 2018 (detail)

HYPERCOMF (Ioannis Koliopoulos - Paola Palavidi), Smoothed by long fingers, 2018

Chrysanthi Koumianaki, I Saw Some Lines Having Small Talk, 2018-2019

Christos Vagiatas, But the darkness got that too, 2019

Foteini Palpana, Grafi #1-8, 2017

Malvina Panagiotidi, It was evening all afternoon 9,5 Hz, 2018

Valia Papastamou, Do we hear the lime stick's trill?, 2018

Τι μοιραζόμαστε πραγματικά όταν συνυπάρχουμε στον χώρο;

Πώς επεκτείνεται η ταυτότητά μας μέσα από τη σχέση μας με τους άλλους; 

 

Οι 45 εικαστικοί και οι 15 κινηματογραφιστές που βραβεύτηκαν από την ARTWORKS το 2018 στο πλαίσιο του 1ου Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ, παρουσιάζουν έργα τους στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με ελεύθερη είσοδο. Οι συμμετέχοντες μας καλούν να γνωρίσουμε τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα. 

 

Ο τίτλος της έκθεσης και των προβολών, STILL HERE TOMORROW, λειτουργεί καταφατικά και συνιστά αναγκαία επιβεβαίωση απέναντι στις σημερινές συνθήκες επισφάλειας. Η συνύπαρξη, η ανταλλαγή ιδεών και οι δημιουργικές εντάσεις γίνονται μέσα αντίστασης στην αβεβαιότητα, με τους καλλιτέχνες να ανοίγουν τον διάλογο προς το μέλλον. 

 

Ζωγραφική, γλυπτική, video, φωτογραφία, performance, εγκαταστάσεις, νέα μέσα, ηχητικά έργα αλλά και ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και animation, ενεργοποιούν χώρους του κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Οι δημιουργοί, ανιχνεύουν τις δυνατότητες των προσωπικών αφηγήσεων και στοχάζονται πάνω στον ρόλο του ψηφιακού και φυσικού αρχείου, στις προσδοκίες και τις προκλήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης, στον άνθρωπο και τη σχέση του με άλλες μορφές ύπαρξης, στο άτομο σε σχέση με το σύνολο. Χρησιμοποιούν στοιχεία από την καθημερινότητα για να προσεγγίσουν το «ανοίκειο» και επιστρέφουν σε μυθολογίες του παρελθόντος για να δημιουργήσουν διαφορετικές για το μέλλον. Σκέφτονται ξανά την έννοια της ιδιοκτησίας, τον αυτοματισμό, την εργασία, την παραγωγή, την ταυτότητα, εντοπίζουν τους αποκλεισμούς και τις οριοθετήσεις τους και φαντάζονται εργαλεία αναταραχής και απόδρασης. 

Περισσότερα για την έκθεση & τις προβολές STILL HERE TOMORROW, εδώ