ΠΝΟΗ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair

22.11.18

Thessaloniki International Exhibition Centre

Φώτης Σαγώνας, Untitled, 2013, Digital Print

Ο Φώτης Σαγώνας (ARTWORKS Fellow 2018), συμμετέχει στην έκθεση ΠΝΟΗ, που παρουσιάζει ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες, στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, 22.11.2018-25.11.2018.

Απόσπασμα από το κείμενο της έκθεσης:

Μορφές που αναπτύσσονται και κινούνται. Νέοι οργανισμοί, που παίρνουν ανάσα και ζωντανεύουν, πολλαπλασιάζονται, δημιουργούν ιστούς, μεταδίδουν και αποδέχονται ενέργεια.

Από σκυρόδεμα, πλαστικό και πανί. Από μολύβι, μελάνι και ξύλο.Όντα που συνυπάρχουν ξαφνικά με εμάς, όπως και οι ανθρώπινες μορφές  που αναπνέουν στο χαρτί, στο κάρβουνο και στο λάδι, πλέον ως ανάμνηση. Μορφές που παραπέμπουν σε ιούς, σε κύτταρα ή σε θαλάσσιους σχηματισμούς, στον άνεμο,στα ίχνη μιας κίνησης, σε τοπία. Το εμφύσημα της δημιουργίας απελευθερώνεται και τα άψυχα υλικά αποκτάνε πνοή.Πνοή ως ανάσα, ως έμπνευση και ζωή.

Επιμέλεια: Miguel Fernández Belmonte

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημήτρης Aμελαδιώτης, Βασίλης Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Φάζος, Βάνα Φερτάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Πάρης Γιαχουστίδης, Χρήστος Λαχανάς, Ντόρα Οικονόμου, Βασίλης Πούλιος, Φώτης Σαγώνας, Άρης Στωίδης, Νίκος Τόλης, Αλέξανδρος Τουλιόπουλος.