Ομιλία Βασίλη Οικονόμοπουλου

22.09.18 @ 18:30

Contemporary Greek Art Institute iset

Ο Βασίλης Οικονομόπουλος παρουσιάζει τη δουλειά του στους Fellows της ARTWORKS, στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης iset

Ο Βασίλης Οικονομόπουλος παρουσίασε στους ARTWORKS Fellows την επιμελητική του δουλειά και συζήτησε για τις διαδικασίες συγκρότησης διεθνών συλλογών από μουσεία και ιδρύματα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Αναφέρθηκε σε θεσμούς τέχνης και ιδρύματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως ανατρεπτικά παραδείγματα αλλάζοντας τον τρόπο που η τέχνη εκτίθεται και συνδέεται με το κοινό.

Ο Βασίλης Οικονομόπουλος είναι μέλος της κριτικής επιτροπής και του mentorship program για το 1ο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, της ARTWORKS. Εργάζεται ως επιμελητής στο LUMA Foundation Arles. Έχει εργαστεί ως βοηθός Επιμελητή στη Συλλογή Διεθνούς Τέχνης στο μουσείο της Tate Modern στο Λονδίνο και ήταν μέλος της επιτροπή της Tate για την απόκτηση έργων τέχνης από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Έχει επιμεληθεί την αναδρομική έκθεση Alexander Calder: Performing Sculpture και οργανώσει τo πρόσφατο Turbine Hall Commission, Anywhen με τον Γάλλο καλλιτέχνη Philippe Parreno.