In Total Light

Ομαδικη εκθεση

17.01.19

Allouche Benias Gallery, Αθήνα

Οι ARTWORKS Fellows Μαλβίνα Παναγιωτίδη και Παύλος Τσάκωνας συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση In Total Light στην Allouche Benias Gallery 17.01.2019-31.03.2019.

Η Allouche Benias Gallery διοργανώνει την ομαδική έκθεση In Total Light, στην οποία παρουσιάζεται η δουλειά των καλλιτεχνών: Στέλιος Φαϊτάκης, Παναγιώτης Λουκάς, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Vassilis H., Φίλιππος Κ., Ηλίας Καφούρος, Παύλος Τσάκωνας, Βασίλης Καρούκ, Διαμαντής Σωτηρόπουλος, Βασίλης Μαρκοσιάν, ATH Kids.

Εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, γλυπτά και ζωγραφικά έργα δημιουργούν μια εξπρεσιονιστική ακόμη και ψυχεδελική ατμόσφαιρα που μας προσκαλεί να προσοικειωθούμε με την κοσμική αντίληψη, τις εσωτερικές ανησυχίες και τον φαντασιακό κόσμο του κάθε καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, μέσω αυτής της συνειδητής μας συμμετοχής, οι έντονες εικόνες και αναφορές στην ποπ κουλτούρα μας τραβούν πίσω, στη βίαιη πραγματικότητα και την σκληρή αλήθεια με την οποία εκείνη συνδέεται άρρηκτα .

Ευαισθητοποιούμαστε από την εύθραυστη υλικότητα των γλυπτών της Μαλβίνας Παναγιωτίδη αλλά και της συμβολιστικής ζωγραφικής του Παύλου Τσάκωνα. Αφήνουμε ανοικτές τις πιθανότητες ύπαρξης υβριδικών πραγματικοτήτων: από τους αγίους και αχρείους του Στέλιου Φαϊτάκη και τους υπερήρωες του Ηλία Καφούρου μέχρι και τα ανθρωπόμορφα πλάσματα του Vassilis H.

Ταξιδεύουμε στις φανταστικές τοποθεσίες του υποσυνείδητου του Παναγιώτη Λουκά αλλά και στα ρεαλιστικά, μελαγχολικά τοπία του Φιλίππου Κ. Η έκθεση In Total Light συγκροτείται με σκοπό την αναζήτηση της ελευθερίας μέσα σε υπάρχοντες παρωχημένες συνθήκες. Κάθε χαρακτήρας υπερασπίζεται τις ιδιοσυγκρατικές και μοναδικές ανθρώπινες και κτηνώδεις ποιότητες που τον χαρακτηρίζουν εξ’ολοκλήρου και αποκλειστικά, υπενθυμίζοντάς μας τη συλλογική μας ευθύνη στον άβολο συμβιβασμό απέναντι στην κοινωνία.