Hydroexpress Project – ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Fellow 2019)

01.01.70

Παξών 8, Καμίνια


Μέσα στα πλαίσια του πειραματισμού και με πρωτοβουλία της SNF ARTWORKS Fellow 2019 Μαρίνας Παπαδάκη, στις 9 Νοεμβρίου ξεκίνησε το Hydroexpress Project – ένας υβριδικός χώρος όπου συστεγάζει έναν καλλιτέχνη, έναν υδραυλικό και κουβαλάει τις μνήμες πέντε γενεών.  Tο όνομά του είναι δανειζόμενο από το κατάστημα υδραυλικών ΥΔΡΟΕΞΠΡΕΣ.

Το Hydroexpress Project αποτελεί ένα σε διαρκή εξέλιξη Project, κατά την διάρκεια του οποίου, τα επεισόδιά που θα λαμβάνουν χώρα και θα παρουσιάζονται στο χώρο, θα συνοδεύονται κάθε φορά από μία δημοσίευση με σκοπό την δημιουργία αρχείου. Πρόκειται για ένα υβρίδιο που προέκυψε από την είσοδο σε ένα readymade χωρίς να γίνει η παραβίαση του και ιστορικά θα αποτελεί τη συνέχεια μίας χρόνιας εξελικτικής διαδικασίας. Εδώ δεν θα γίνει η προσπάθεια της δημιουργίας μίας εκ νέου κατάστασης ή ενός εκ νέου πλαισίου.

Στο βάπτισμα του πυρός του Hydroexpress Project, το Υδροεξπρές ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί δύο εικαστικούς , τον Ανεστη Ιωάννου και τον Βαγγέλη Σάββα, και τρεις επιμελήτριες, την Δανάη Γιαννόγλου (SNF ARTWORKS Fellow 2018), την Μυρτώ Κατσιμίχα και την Ελένη Ρίγα, να πάρουν θέση σε αυτόν τον υβριδικό χώρο και τα σημαινόμενα του.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:
Ανέστης Ιωάννου
Βαγγέλης Σάββας

ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΙ:
Δανάη Γιαννόγλου
Μυρτώ Κατσιμίχα
Ελένη Ρήγα

ΑΝΟΙΧΤΑ:
Κυριακή 10/11
Παρασκευή 15/11
Σάββατο 16/11 & Κυριακή 17/11
17:00 – 20:00
ή με ραντεβού