Homo sportivus

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

28.06.18 @ 20:00

Σπίτι της Κύπρου

Οι ARTWORKS Fellows 2018, Αλέξης Φιδετζής και Γιάννης Δελαγραμμάτικας – Φωτεινή Παλπάνα (ως μέλη των Campus Novel), συμμετέχουν στην έκθεση Homo Sportivus σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Αργιανά, που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι της Κύπρου 28.06.2018-27.07.2018.

Απόσπασμα από το κείμενο της έκθεσης:

Ο αθλητισμός, στη σύγχρονή του εκδοχή, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα επιφαινόμενο της νεωτερικότητας. Η παρούσα έκθεση καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που συνδέονται με το αθλητικό θέαμα, τα αθλητικά υποκείμενα και αντικείμενα, καθώς και τους χώρους που τα περιβάλλουν. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διερευνούν, μεταξύ άλλων, τις πολιτικές χρήσεις του αθλητισμού, τον αθλητισμό ως χώρο ηρωοποίησης, την υπέρμετρη λατρεία του υγιούς και γυμνασμένου σώματος την εποχή της παγκοσμιοποίησης, καθώς και τον ρόλο του γηπέδου και της κερκίδας, ως τόπων διαμόρφωσης εθνικών, πολιτικών, έμφυλων και άλλων αναφορών.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαριλένα Αλιγιζάκη, Γιάννης Αντωνίου, Δημήτρης Αντωνίτσης, Γιάννης Βασταρδής, Βασιλης Βλασταράς, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Γεωργία Κοτρέτσος, Χρίστος Μιχαηλίδης, Νίκος Παπαδημητρίου, Πάνος Σκλαβενίτης, Θεόδωρος Σταματογιάννης, Αλέξης Φιδετζής, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Campus Novel, Versaweiss, Theo-Mass Lexileictous και Poka Yio.