FREEPORT: Terminal MCR

Ομαδικη εκθεση

12.02.19

University of Salford, MediaCity, UK

Η ARTWORKS Fellow Κυριακή Γονή, συμμετέχει στην έκθεση FREEPORT: Terminal MCR, από τις 12 ως τις 16 Φεβρουαρίου 2019.

Σε μια εποχή που η ελεύθερη κυκλοφορία, το ελεύθερο εμπόριο και η ελευθερία των επικοινωνιακών συστημάτων υπόκεινται σε έντονες πολιτικές μηχανορραφίες, το FREEPORT: Terminal MCR  είναι ένας χώρος για να εξερευνήσουμε την τέχνη, την τεχνολογία και την υπηκοότητα στην εποχή του Διαδικτύου.

Οι αόρατες υποδομές, όπως τα κρυπτονομίσματα, το blockchain και η ψηφιακή ιθαγένεια, θέτουν υπό αμφισβήτηση τους κοινά κατανοητούς ρόλους των συνόρων, των εθνών και της διακυβέρνησης σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας. Εμπνευσμένο από τις ζώνες ελεύθερου εμπορίου (Freeports), τις νέες δικτυωμένες γεωγραφικές περιοχές, το darknet και άλλους μεθοριακούς χώρους, το FREEPORT: Terminal MCR θα αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα που διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας, διερευνώντας τους τρόπους με τους οποίους οι αναδυόμενες τεχνολογίες επηρεάζουν την κοινωνική, πολιτική και εργασιακή ζωή μας.

FREEPORT: Ο τερματικός σταθμός MCR προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια κριτική συζήτηση και να νιώσουν εμπνευσμένοι και ενδυναμωμένοι στην ενασχόλησή τους με τον σύγχρονο και κριτικό πολιτισμό.

Αυτή η έκθεση φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο του Salford στο MediaCityUK, που μετατράπηκε τον τελευταίο αιώνα από την πύλη του παγκόσμιου εμπορίου σε κέντρο της δημιουργικής βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης.

Προβάλλει νέες παραγωγές έργων τέχνης και προβολές από μια ομάδα διεθνών καλλιτεχνών, όπως οι:

Framing Territories – Geocinema,
Networks of Trust – Κυριακή Γονή
CryptoRave – RaveEnabler – !Mediengruppe Bitnik + Omsk Social Club
Europium – Lisa Rave
N-Prolenta (Brandon Covington Sam-Sumana)

To FREEPORT: Terminal MCR είναι μέρος του The New Networked Normal (NNN) www.thennn.eu. Το NNN διερευνά την τέχνη, την τεχνολογία και την ιθαγένεια στην εποχή του Διαδικτύου, ένα project συνεργασίας των Abandon Normal Devices (Ηνωμένο Βασίλειο), Centre de Cultura Contemporania de Barcelona (ES), The Influencers (ES), Transmediale (DE) και STRP (NL ). Το έργο αυτό συγχρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe.