ΔΕΣΜΟΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΝΤΑΣΗΣ @ Akwa Ibom

03.12.19

AKWA IBOM ΑΤΗΕΝS

Η Akwa Ibom ανοίγει στον κοινό με την  έκθεση της “Δεσμοί κάποιας έντασης” . Πρόκειται για  μια ασυνήθης ομαδική παρουσίαση που περιλαμβάνει μια νέα ταινία δύο μερών της Rosalind Nashashibi και έξι πίνακες του νεοϊδρυθέντος ΝΒΑ (Agency of New Way). Το ΝΒΑ είναι μια συνεργασία ανάμεσα στους Nick Bastis, Liudvikas Buklys, Gintaras Didžiapetris, Dalia Dūdenaitė, Ona Kvintaitė και Elena Narbutaitė. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το έργο τους θα προβληθεί δημόσια. Η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς τους με τίτλο “Giant” έλαβε χώρο στην Kunstverein Langenhagen της Γερμανίας το 2019, αποτελούμενη από δύο τοιχογραφίες.

Εμπνευσμένη από την ιστορία “The Shobies’ Story” της Ursula K. Le Guin, η οποία αφηγείται την ιστορία των πρώτων ταξιδιωτών του χωροχρόνου με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός, η ταινία εξετάζει πώς μπορούμε να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τους άλλους εκτός γραμμικού χρόνου, εκεί που η γλώσσα, και επομένως και η επικοινωνία, καταρρέουν. Η ταινία προσεγγίζει την αγάπη – “την γενική αγάπη, όχι μόνο την προσωπική” όπως λέει η Έλενα – ως μία βαθύτερη επικοινωνία και ως έναν δεσμό που δημιουργείται μέσα από τον συγχρονισμό. Η Nashashibi ακολούθησε το “I Ching”, ένα αρχαίο εγχειρίδιο Κινεζικής μαντείας για να διαμορφώσει την παραγωγή της ταινίας αλλά και για να δώσει τίτλους στα δύο της μέρη. Το αποτέλεσμα είναι μια ιδιόμορφη ταινία επιστημονικής φαντασίας που θυμίζει συνεργατική “αυτο-μυθοπλασία”.

Η Rosalind Nashashibi είναι καλλιτέχνις με έδρα το Λονδίνο που ασχολείται με το σινεμά και τη ζωγραφική. Πρόσφατες εκθέσεις της έγιναν στο Witte de With στο Ρότερνταμ το 2018, στο Secession στην Βιέννη και στο CAAC Sevilla το 2019. Επί του παρόντος, η Nashashibi είναι artist-in-residence στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Υπήρξε υποψήφια του βραβείου Turner το 2017 και η δουλειά της συμπεριλήφθηκε στη Documenta 14, στη Manifesta 7, στη Σκανδιναβική Triennaal και στη μπιενάλε της Sharjah 10 και κέρδισε το βραβείο Beck’s Futures το 2003. Είναι καθηγήτρια τέχνης στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths στο Λονδίνο, και είναι μέρος του διδύμου Nashashibi / Skaer με την καλλιτέχνιδα Lucy Skaer.

Το NBA (Agency of New Way) είναι μια ομάδα που παράγει έργα τέχνης και εκθέσεις. Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται πίνακες του ΝΒΑ που έγιναν από τους Nick Bastis, Liudvikas Buklys, Gintaras Didžiapetris, Dalia Dūdenaitė, Ona Kvintaitė και Elena Narbutaitė.

Συμμετέχουν: Rosalind Nashashibi, NBA (Agency of New Way): Nick Bastis, Liudvikas Buklys, Gintaras Didžiapetris, Dalia Dūdenaitė, Ona Kvintaitė και Elena Narbutaitė

Εγκαίνια: Tρίτη 3 Δεκεμβρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2019 – 14 Φεβρουαρίου 2020

https://akwaibomathens.org/