ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ARCAthens Residency Fellows

24.10.19 @ 00:00

Atopos

Tην Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, οι Fellows 2019 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις 2 Residency Fellows του ARCAthens Residency στον χώρο της ATOPOS. O Αριστείδης Λογοθέτης – ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ARCAthens – μας υποδέχτηκε, κάνοντας μια σύντομη εισαγωγή για την δραστηριότητα του οργανισμόυ και τονίζοντας τη σημασία της δημιουργίας δικτύων για τους καλλιτέχνες. Η εικαστικός Tomashi Jackson και η επιμελήτρια Miranda Lash  μίλησαν ανοιχτά για το δημιουργικό χρόνο που έχουν περάσει στην Αθήνα, αντάλλαξαν σκέψεις με τους ARTWORKS Fellows πάνω σε θέματα που αναδύθηκαν από την ανοιχτή συζητήση, όπως τη μετανάστευση, την εκπαίδευση, τη δημοκρατία. Στη συνέχεια, ο Στάμος Φαφαλιός – συνιδρυτής της ATOPOS – έκανε μία συντομη περιήγηση στα αρχεία της ATOPOS και μοιράστηκε με τους Fellows προσωπικές ιστορίες από κάθε έργο.

Τo ARCAthens Residency είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε με στόχο τη φιλοξενία εικαστικών καλλιτεχνών και επιμελητών από ολόκληρο τον κόσμο στην Αθήνα.

Η Atopos Contemporary Visual Culture είναι ένας μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός οργανισμός που ερευνά το ανθρώπινο σώμα και το ένδυμα. Η λέξη ‘atopos’, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «άτοπος», η οποία αναφέρεται σε κάτι το παράξενο, το ασυνήθιστο, το εκκεντρικό και το αταξινόμητο.