Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας αλλάζουν δραστικά στην εποχή της ψηφιακής κουλτούρας και αυτό συνθέτει αναμφίβολα μια νέα πραγματικότητα. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση σχολιάζουν κριτικά μέσα από το έργο τους την αθώα βεβαιότητα ότι υφίστανται σαφείς διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην ύπαρξη και την επινόησή της, τη ρεαλιστική αναπαράσταση και την πλαστοπροσωπία. Η «πραγματικότητα» των ανθρώπινων σχέσεων διαταράσσεται ή αναδιατάσσεται με άξονα την εικόνα, το προσωπείο ή το ιδανικό πρότυπο που φτιάχνουμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Γι’ αυτό και οι εικαστικές αναπαραστάσεις του εαυτού αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τα νέα ψηφιακά μέσα, όπως τη φωτογραφία, το διαδίκτυο, το βίντεο και την προβολή.

Τα έργα της έκθεσης προέρχονται στην πλειονότητά τους από τις συλλογές των μουσείων που συγκρότησαν την πλατφόρμα του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης ή έχουν παρουσιαστεί στη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα

Βοηθοί επιμελήτριες: Δόμνα Γούναρη, Ειρήνη Παπακωνσταντίνου

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Filippo Berta, James Bridle, Κυριακή Γονή, Μαριάννα Ιγνατάκη, Majida Khattari, Φένια Κοτσοπούλου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Oleg Mavrommati & Boryana Rossa, Ευαγγελία Μπασδέκη, Ελένη Μυλωνά, Νατάσσα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Marilou Poncin, Rena Rädle & Vladan Jeremić, Βιβή Τσιόγκα, Ira Waldron