H ARTWORKS Fellow 2018 Κυριακή Γονή, συμμετέχει στην έκθεση 13,700,000 km3, στο Art Space Pythagorion, στη Σάμο, 4.08.2019 – 30.09.2019.

Η φετινή έκθεση στο Art Space Pythagorion εμπνέεται από τη συμβολική θέση του εκθεσιακού χώρου και ιδίως από τη θέα προς τη Μεσόγειο που βλέπει κανείς από το παράθυρο του. Η θέα της θάλασσας συνιστά κεντρικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής του κτιρίου όσο και του εκθεσιακού χώρου. Το απέραντο βαθύ γαλάζιο που ατενίζουν οι επισκέπτες από το εσωτερικό του εκθεσιακού χώρου θυμίζει τουριστικό φυλλάδιο. Στην παραλία οι λουόμενοι λιάζονται αμέριμνοι, ενώ το πέρασμα των αλλεπάλληλων πτήσεων τσάρτερ ακριβώς πάνω από το λιμάνι φέρνει στο νου το αυξανόμενο φαινόμενο του μαζικού τουρισμού. Εικόνα μιας στερεοτυπικής Ελλάδας: ήλιος, θάλασσα και ξένοιαστες διακοπές.
Επιφανειακά, η σκηνή φαντάζει ειδυλλιακή και γαλήνια. Ωστόσο, οι πολλαπλές, αόρατες δυναμικές που υποβόσκουν — γεωπολιτικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές και οικονομικές — αλλάζουν το σενάριο. Σε αυτό το «Απέραντο Γαλάζιο» διακυβεύονται μύρια όσα καίρια ζητήματα. Εδώ η θάλασσα, σαν ένα αόρατο υγρό παραπέτασμα, λειτουργεί ως ένα είδος συνόρου μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, παραδείσου και δυστοπίας.

Επιμέλεια: Κατερίνα Γρέγου

Στην έκθεση συμμετέχουν : Center for Political Beauty, Depression Era, Mark Dion, Κυριακή Γονή, Newton Harrison, Πάνος Κοκκινιάς, Stefan Kruse, Minna Rainio & Mark Roberts / Rainio & Roberts, Sphinxes (Μάνος Φλέσσας & Ιωάννα Τσάκαλου), Maarten Vanden Eynde
Film Screening: Albatross by Chris Jordan στο CINE REX