Προγραμμα ΣΥΝΑΣΚί από την COCHLEA res & τη Γεωργία Παΐζη

17.10.21 @ 13:00

ΖΟΟΜ

Στα πλαίσια του προγράμματος ΣΥΝΑΣΚί, η COCHLEA res & η Γεωργία Παΐζη διοργανώνουν φέτος μια σειρά από online, ανοιχτές στο κοινό συναντήσεις με τη μορφή επιτραπέζιου παιχνιδιού: 4 ή 5 κάθε φορά καλλιτέχνες/δάσκαλοι από το φετινό πρόγραμμα, προετοιμάζουν από τρεις ερωτήσεις για μια μεταξύ τους συζήτηση. Ακολουθεί κουβέντα με το κοινό.

Οι συζητήσεις αυτές επιχειρούν μια μη γραμμική χαρτογράφηση του πεδίου των somatics,  υπογραμμίζουν τις έννοιες και τα εργαλεία που οι πρακτικές αυτές φέρνουν στο προσκήνιο και διερευνούν τα ζητήματα της γλώσσας, των ποιητικών εικόνων και της μετάφρασης, της βιωματικής ανατομίας και του αγγίγματος, τις μεταξύ τους σχέσεις, τη θέση τους στην ανανέωση της εκπαίδευσης των χορευτ(ρι)ών και των performers, τη θεραπευτική τους διάσταση, τα όρια (και την αμφισβήτηση των ορίων) της δημοκρατίας/της οριζοντιότητας/της κοινότητας αλλά και του ατομικισμού, καθώς και το διάλογο των τεχνικών αυτών με τις διαδικασίες της χορογραφίας και της αυτοσχεδιαστικής πρακτικής.

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το τρίτο και τελευταίο τραπέζι 1-3μμ στο zoom:
https://us02web.zoom.us/j/6909853355
Meeting ID: 690 985 3355

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συνδέσεων: 100. Εγγραφή στο fb event fb.me/e/16rwOFZyN

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤ
Γιώργος Σιώρας Δελληγιάννης
Γεωργία Παΐζη
Μαριλένα Πετρίδου
Μαρίνα Τσαρτσαρά
Δήμητρα Χαραλαμπίδου

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤ
Τίμος Ζέχας
Άννα Τζάκου
Βασιλική Τσαγκάρη
Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΟΚΤ
Ζωή Δημητρίου
Μαριέλα Νέστορα
Ιωάννα Παλαμίδους
Ελένη Πανίτσκα
Ειρήνη Στάμου

Το ΣΥΝΑΣΚί -η ΣΥΝάντηση για τον Αυτοσχεδιασμό, το Σώμα & την Κίνηση- διερευνά το πεδίο των somatics στην εκπαίδευση & την δημιουργική διαδικασία. Στο ΣΥΝΑΣΚί συμμετέχουν 14 καλλιτέχνες/δάσκαλοι πιστοποιημένων τεχνικών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 105 ώρες στο στούντιο, 92 ώρες μαθημάτων, 14 διαφορετικές τεχνικές, 4 συναντήσεις αυτοσχεδιασμού, 3 ανοιχτές στο κοινό online συζητήσεις, 1 ανοιχτή στο κοινό online διάλεξη, 1 ατομική συνεδρία mentoring ανά μαθητή, 1 κύκλο τέλους.

Φέτος το ΣΥΝΑΣΚί πραγματοποιείται με την αιγίδα και την επιχορήγηση του ΥΠΠΟΑ, χάρη στην οποία προσφέραμε 2 πλήρεις υποτροφίες, 4 μισές, και πολύ χαμηλά γενικά δίδακτρα.

Η ομάδα που παρακολουθεί φέτος το ΣΥΝΑΣΚί αποτελείται κατά 50% από επαγγελματίες χορεύτριες, και κατά 50% από καλλιτέχνες άλλων πρακτικών με εμπειρία στον αυτοσχεδιασμό, το σώμα και την κίνηση.

Τα μαθήματα του ΣΥΝΑΣΚί γίνονται στα στούντιο του Omikron3 στην πλατεία Μεταξουργείου, ενώ κάποιες δράσεις πραγματοποιούνται στην έδρα της COCHLEA res/ΚΟΧΛΙΑΣ ΑΜΚΕ στα Εξάρχεια, ενώ ο κύκλος τέλους του θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική φιλοξενία του Κέντρου Χορού Ι. & Ρ. Ντάνκαν.

Κολλάζ: Λίνα Βεργοπούλου

Kαλλιτεχνική Διεύθυνση: Γεωργία Παΐζη & www.cochleares.com

H Γεωργία Παΐζη είναι SNF ARTWORKS Fellow 2021 στο πεδίο του χορού.