«Σελήνη, 66 ερωτήσεις»: Η Ζακλίν Λέντζου στο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

10.02.21

The 2021 Berlinale

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία «Σελήνη, 66 ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου (SNF ARTWORKS Fellow 2018) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις «Συναντήσεις» (Encounters), στο πρόγραμμα της Berlinale που ξεκίνησε από το 2020 διευρύνοντας το διαγωνιστικό της τμήμα.

Η ταινία είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης. Μια ταινία για την αγάπη, την κίνηση, τη ροή (και την έλλειψη αυτών). Έπειτα από χρόνια αποξένωσης, η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου το καλοκαίρι (9-20 Ιουνίου 2021) στο πρόγραμμα Encounters, το οποίο «αποτελεί καθρέφτη του 21ου αιώνα, μια πλατφόρμα που σκοπό έχει να αναδείξει αισθητικά και μορφολογικά τολμηρές δημιουργίες ανεξάρτητων, πρωτοπόρων δημιουργών».