Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΛΥΚΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ OVERMORROW

25.06.20

Αίθουσα τέχνης έκφραση– Γιάννα Γραμματοπούλου

Απόλλων Γλύκας, Orbit

Aντιγόνη Καββαθά

Κορνήλιος Γραμμένος

Τζουλιάνο Καγκλής

O Απόλλων Γλύκας (Fellow 2019) συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «Overmorrow»  στην αίθουσα τέχνης Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου. Στην έκθεση συμμετέχουν επίσης: Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Απόλλων Γλύκας, Κορνήλιος Γραμμένος, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής, Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Νίκος Παπαδημητρίου, Ηλίας Σιψάς, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής.

Η συνύπαρξη 13 εικαστικών καλλιτεχνών-συνεργατών της γκαλερί σε μια συγκυρία παράδοξη, αναπάντεχη και αταξινόμητη. Μια έκθεση που επιθυμεί να επικεντρωθεί στις ποιότητες δουλειάς των συμμετεχόντων σ’ αυτήν, αλλά και στην επικοινωνιακή δυναμική της τέχνης, που έδινε πάντα τη δική της απάντηση, άρθρωνε τον δικό της λόγο σε κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα, επιδίωκε με τον μοναδικό της τρόπο την «έξοδο» από παγιδευμένες καταστάσεις και πραγματικότητες.

Διαφορετικές γραφές και μέσα, υλικά και πρακτικές, θεματικές επιλογές και εκφραστικοί τρόποι συναντώνται στον χώρο της γκαλερί, με το κάθε έργο να αφηγείται μια ιστορία όπου το προσωπικό βίωμα και η ευαισθησία του δημιουργού ανοίγεται στη συλλογική εμπειρία. Φυσικά, η τέχνη δεν μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη δύναμή της, να επιζητά τη συνέργεια και τη συμμετοχή, να κινείται και να εμπνέεται από τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Και ταυτόχρονα, να προσφέρει ελπίδα και ομορφιά, να οδηγείται, υπερβαίνοντας τις δεσμεύσεις και τα στερεότυπα του θεωρητικού λόγου, σε μια καθαρή παρουσίαση πρωταρχικών εννοιών και συμπεριφορών της ανθρώπινης ύπαρξης, να ωθεί στον προβληματισμό και την εξωτερίκευση, την κριτική στάση και τον διάλογο, να δημιουργεί αισθήματα ανάτασης και ανθρωπισμού, να εμψυχώνει και να πυροδοτεί το νέο, να περιλαμβάνει και να προτείνει ιδέες και στάσεις ζωής που δεν εγκλωβίζονται αλλά διαρκώς επαναπροσδιορίζονται σε ενεστώτα αλλά, πρωτίστως, σε μέλλοντα χρόνο.

Γιάννης Μπόλης
Ιστορικός Τέχνης

Διευρυμένο ωράριο εγκαινίων: Πέμπτη 25 Ιουνίου, 12.00 – 21.00
Διάρκεια: 25 Ιουνίου – 24 Ιουλίου 2020

Αίθουσα τέχνης έκφραση– Γιάννα Γραμματοπούλου: Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα, 10671