Αποστολή

Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους έλληνες καλλιτέχνες.
Κεντρική της δραστηριότητα συνιστά το Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ (SNF Artist Fellowship Program). Μέσα από αυτό, θα απονείμει χρηματικά βραβεία σε καλλιτέχνες για την ηθική και υλική αμοιβή τους, καθώς και για την αναγνώριση και επιδοκιμασία των ατομικών ικανοτήτων τους. Θα ενθαρρύνει επίσης την επαγγελματική τους εξέλιξη μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις που θα οργανώσει και στα οποία θα προσκαλούνται καταξιωμένοι επαγγελματίες από τοv χώρο του πολιτισμού. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων (Fellows), το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά και μετά τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα, προσβλέποντας σε συνεργασίες και στην αλληλεπίδραση με την ευρύτερη πολιτιστική κοινότητα.
Η ARTWORKS είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και υποστηρίζεται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την "Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων".

Η Ομάδα

ΜAΡΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤINOΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου είναι απόφοιτος  του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κάτοχος MSc και MBA Τεχνο-Οικονομικά Συστήματα. Σπούδασε καλλιτεχνική φωτογραφία στην École Supérieure Nationale de la Photographie d’Arles στη Γαλλία και φωτο-δημοσιογραφία στο International Center of Photography στη Νέα Υόρκη. Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία στη διαχείριση  πολιτιστικών και περιβαλλοντικών έργων. Mεταξύ άλλων, έχει εργαστεί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ R&D) μέσω του προγράμματος υποτροφιών που υποστηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στη Βουλή των Ελλήνων (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Πολιτισμού) ως επιστημονική συνεργάτις. Είναι υπότροφος  του Ιδρύματος Carla Bruni-Sarkozy, του προγράμματος IdeasCity του New Museum (Athens Fellow), μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας και πιστοποιημένο στέλεχος IPMA στη διαχείριση και τη διοίκηση έργων.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΝΙΚΟΛΟΥ - ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η Δήμητρα Νικολού είναι ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και νομικός - μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και έπειτα Ιστορία της Τέχνης στο Παρίσι, στο Πανεπιστήμιο Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Από το ίδιο πανεπιστήμιο (Paris 1 Panthéon-Sorbonne) έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στην οικονομία, φορολογία, ασφάλιση και διαχείριση έργων τέχνης και συλλογών. Έχει εργαστεί για την επιμέλεια εκθέσεων στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (Architecture and Design Department, MoMA A&D) μέσω του προγράμματος υποτροφιών που υποστηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και στους οίκους δημοπρασιών Christie’s Paris και Drouot Paris. Επίσης, έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος σε θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αγοράς της τέχνης, ενώ τα τελευταία 2,5 χρόνια ως επιστημονική συνεργάτις στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας της Ελλάδος (Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης), στην επιμέλεια εκθέσεων και την ψηφιακή οργάνωση και διαχείριση της Συλλογής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΙΤΑΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Μελιτάς σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική, από τα Πανεπιστήμια Paris 1 Panthéon-Sorbonne και Paris 8 - Institut Français de Géopolitique, αντίστοιχα. Δημοσιεύσεις του σχετικές με τα πιο πάνω πεδία έχουν φιλοξενηθεί σε γαλλικά έντυπα και εκδόσεις. Η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει τους τομείς της διαφήμισης, στο δημιουργικό τμήμα της Ogilvy, και της επικοινωνίας.

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ο Πάνος Γιαννικόπουλος σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό διατμηματικό πρόγραμμα σπουδών «Φύλο, Κοινωνία και Πολιτική» του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εργαστεί ως επιμελητής, ερευνητής και υπεύθυνος αρχείου στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης iset και ως συντονιστής στην Πλατφόρμα Σύγχρονης Τέχνης Δυο Χωριά. Πρόσφατα επιμελήθηκε τις εκθέσεις Massage the History στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης iset και Ανοιχτό Αρχείο: Δημόσια Τέχνη από το Κέντρο της Αθήνας στην Art Athina. Συν-επιμελήθηκε την έκθεση (im)material gestures στο Fondazione Sandretto Re Rebaudengo (Τορίνο, 2016). Συνεργάστηκε ως ερευνητής και επιμελητής με την 4η Μπιενάλε της Αθήνας, Agora (2013) και με την 5η Μπιενάλε της Αθήνας, Omonoia (2015). Ήταν μέρος του NEON Curatorial Exchange 2013, μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Whitechapel Gallery και υπότροφος επιμελητής στο Schwarz Foundation (2016).

Xρησιμοποιούμε cookies για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του site και την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Μάθε περισσότερα