“ΚΗΠΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ” | Ατομικη εκθεση της Κυριακής Γονή

19.01.23 @ 16:30

Blenheim Walk Gallery, Leeds

A way of resisting (Athens data garden), 2020 © Kyriaki Goni

A way of resisting (Athens data garden), 2020 © Kyriaki Goni

The island mountains shall mourn us eternally_video still © Kyriaki Goni

The island mountains shall mourn us eternally_video still © Kyriaki Goni

Τι σχέση έχει το ενδημικό φυτό της Ακρόπολης Micromeria Acropolitana με την κλιματική κρίση και την οικονομία της προσοχής; Πως συνδέεται ένα απολίθωμα από το βαθύ παρελθόν των Δολομιτικών Άλπεων με την τουριστική εκμετάλλευση και τις τωρινές μεταναστευτικές κινήσεις των φυτών στην ίδια περιοχή; Οι Κήποι Δεδομένων με πρώτο αυτόν της Αθήνας (2020) και επόμενο αυτόν των Δολομιτών (2022) αποτελούν μικρές κοινότητες που πρεσβεύουν την αλληλεγγύη μεταξύ διαφορετικών ειδών ως έναν τρόπο αντίστασης αλλά και δημιουργίας προτάσσοντας σχέσεις φροντίδας και αλληλεγγύης μεταξύ των ειδών.

Μετά από πρόσκληση της επικεφαλής επιμελήτριας Μαριάννας Τσιόνκη του Leeds Art University, η Κυριακή Γονή παρουσιάζει την ατομική έκθεση Data Garden στην Blenheim Walk Gallery. Η έκθεση φέρνει μαζί για πρώτη φορά τις πολυμεσικές εγκαταστάσεις “A way of resisting” (Athens Data Garden) 2020 και “The mountain islands shall mourn us eternally” (Dolomites Data Garden) 2022. Παράλληλα με την έκθεση ετοιμάζεται έντυπη έκδοση με κείμενα της επιμελήτριας Μαριάννας Τσιόνκη και του συγγραφέα και κριτικού τέχνης Tom Jeffreys (Frieze).

Η έκθεση “Data Garden 2023” πραγματοποιείται με ανάθεση και παραγωγή του Leeds Art University. Η εγκατάσταση “The mountain islands shall mourn us eternally” (Dolomites Data Garden) 2022 έγινε με ανάθεση και παραγωγή της 8ης Gherdeina Biennale σε επιμέλεια της Lucia Pietroiusti και της Filipa Ramos. Η εγκατάσταση “A way of resisting” (Athens Data Garden) 2020 έγινε με ανάθεση και παραγωγή της Στέγης Ωνάση.

Κήπος Δεδομένων
Κυριακή Γονή
ατομική έκθεση
20 Ιανουαρίου 2023-1 Απριλίου 2023
εγκαίνια και συζήτηση 19 Ιανουαρίου 2023
Blenheim Walk Gallery, Leeds Art University